Sant Francesc del Mas d'en Roca

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Francesc del Mas d'en Roca
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMontferrer i Castellbò (Alt Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMas d'en Roca
Map
 42° 23′ 10″ N, 1° 23′ 48″ E / 42.38616°N,1.3966°E / 42.38616; 1.3966
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC15658 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Propietat dePropietat privada

Sant Francesc del Mas d'en Roca és una capella situada al Mas d'en Roca, en el municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), i inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una capella d'una sola nau amb capçalera plana orientada a nord. Un embigat de fusta sosté un llosat de doble vessant força nou. La façana original de migdia, que era retranquejada i amb un ull de bou circular que coronava una porta rectangular, ha estat recentment reblerta fins a quedar tota la façana a la mateixa vertical, i s'hi ha afegit una porta metàl·lica.[1] La porta queda emmarcada per un arc de mig punt força gran. És una construcció rústega de pedres sense fer filades, i els murs mantenen restes d'arrebossat.[2]

Referències[modifica]

  1. «Capella de Sant Francesc del Mas d'en Roca». Pla d'ordenació urbanística municipal: Catàleg de béns protegits p. 29-30. Ajuntament de Montferrer i Castellbò. Arxivat de l'original el 3 de març 2016. [Consulta: 9 maig 2012].
  2. «Capella de Sant Francesc del Mas d'en Roca». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 8 maig 2012].