Sant Sebastià de Molló

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església de Sant Sebastià de Molló
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióEdat modern
Característiques
Estil arquitectònicobra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMolló (Ripollès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sant Sebastià, 31
Map
 42° 21′ N, 2° 24′ E / 42.35°N,2.4°E / 42.35; 2.4
BCIL
IdentificadorIPAC: 32781

Sant Sebastià és una església parroquial que se situa al nucli de Molló. Va ser construïda l'època modern i és inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'any 2014, sobre una pedra ja existint al davant de l'església, va afegir-se una estela a la memòria del mossèn Josep Riera i Justó mort el mateix any a l'edat de 82 anys (1932-2014), que va ésser rector de Molló durant més de 40 anys.

Descripció[modifica]

A l'entrada del poble es troba Sant Sebastià, una petita capella amb coberta a dues aigües i un petit campanar de torre. La porta d'entrada és d'arc de mig punt adovellada, a un costat es veu una finestra rectangular amb reixa i a la part superior un ull de bou. L'absis està cobert amb volta d'aresta.[1]

Notícies històriques[modifica]

Estela a Josep Riera i Justó

Aquesta església va ser erigida a Sant Sebastià per haver salvat Molló de la pesta que va assolar Europa a l'Edat Mitjana.[1] Es conserven els Goigs de Sant Sebastià de Molló,[2] i avui dia, encara se celebra una missa-novena durant 9 dies abans de la festivitat del Sant (20 de gener) on la gent del poble els canta.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Església de Sant Sebastià». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 4 setembre 2014].
  2. «Goigs de Sant Sebastià de Molló». [Consulta: 2016].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Sebastià de Molló