Santuari de Montserrat

Aquest article tracta sobre l'església de la Franja. Si cerqueu el monestir benedictí a la muntanya de Montserrat, vegeu «Monestir de Montserrat».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Santuari de Montserrat
Imatge
Dades
TipusEsglésia i monument històric Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióSegles XIV - XVIII
Característiques
Estil arquitectònicGòtic i barroc
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFórnols de Matarranya (Matarranya) Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 54′ 05″ N, 0° 01′ 39″ O / 40.9014°N,0.0275°O / 40.9014; -0.0275
BIC
IdentificadorBIC: RI-51-0004889

El santuari de Montserrat de Fórnols de Matarranya és un conjunt d'edificacions situat a la capçalera d'una vall que acaba al poble. En aquest conjunt hi ha una església (l'ermita de Santa Mònica), un claustre voltat de diferents dependències, i un pou. L'església és gòtica, començada al segle xiv i es va anar modificant i ampliant als segles xvii i XVIII. És d'una sola nau amb tres trams (el primer amb el presbiteri i una capella lateral, el segon amb la porta de l'església a un costat, donant al claustre, i el darrer amb un cor elevat). Té un campanar de cadireta al que s'arriba per una escala de cargol des del cor. Es cobreixen amb cúpules amb petxines la capella major i la lateral, el cor amb volta de canó apuntada i el tram central de la nau amb volta de creueria. El claustre i les altres dependències formen una planta irregular degut als successius afegits. El claustre té dos pisos i només té galeries en tres costats.[1]

Referències[modifica]

  1. «Santuario de Monserrate». Sistema de Información del Patrimonio Cultural Aragonés. Govern Aragonès. [Consulta: 6 octubre 2014].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Santuari de Montserrat