Scanner Access Now Easy

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Scanner Access Now Easy (SANE) és una interfície de programació d'aplicacions (API) que proporciona accés estandarditzat a qualsevol dispositiu d'escaneig. L'API de SANE és de domini públic i la seva discussió i desenvolupament està obert a tot el món. SANE difereix de TWAIN en que diferencia clarament els frontend (programes d'usuari) i els rerefons (controladors dels escàners) disminuint el temps de desenvolupament i la duplicació de codi. Mentre que el controlador TWAIN maneja tant la interfície d'usuari com les comunicacions amb l'escàner, el controlador de SANE només proporciona una interfície amb el dispositiu i descriu un nombre d'"opcions" que controla cada escaneig.

Aquestes "opcions" especifiquen paràmetres com ara la resolució de l'escaneig, l'àrea d'escaneig, el model de color, etc. Cadascuna d'aquestes té un nom i la informació sobre el seu tipus, unitats i rang, o els valors possibles (per exemple, una llista enumerada).

Una conseqüència d'aquesta separació és que s'implementa fàcilment l'escaneig a través de la xarxa, sense un control específic tap fer la part dels frontends com els del sbackends.

Diversos tipus de processament per lots és possible amb un mínim de suport necessari en el backend (controlador). Molts escàners suporten la utilització d'alimentadors de documents que permeten que un gran nombre de fulles de paper siguin escanejades de forma consecutiva. Fent servir l'API de SANE. el frontend simplement ha d'executar el mateix conjunt d'opcions per cada escaneig, controlant l'alimentador de document entre escaneig per carregar la següent fulla de paper. El frontend només ha d'obtenir el conjunt d'opcions de l'usuari una sola vegada.

La versió 1.0 de l'API de SANE no suporta el control d'escàners mitjançant els botons que incorporen, ja que en el moment del seu disseny no existia aquesta característica. Les versions següents d'aquesta sí que incorporen l'opció.

Portal

Portal: Software lliure

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Scanner Access Now Easy Modifica l'enllaç a Wikidata