Schu-Mine 42

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'armaSchu-mine 42
Una Schü-mine 42 amb un detonador ZZ 42; els components de la mina estan a la part esquerra
Tipusmodel d'arma Modifica el valor a Wikidata
País d'origenTercer Reich Modifica el valor a Wikidata
Especificacions
Pes200 grams de TNT
ExplosiuTNT

La Schu-mine 42 (Peu-Mina),també coneguda com a Schützenmine 42, era una mina antipersones dissenyada i produïda en l'alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial. Consistia únicament en una caixa de fusta, que contenia 200 grams de TNT i un detonador tipus ZZ-42.[1] Si algú es posava sobre aquesta caixa, i exercia la suficient pressió, causava que un pin es mogués causant que el detonador s'activés.

La mina era barata de produir, i va ser utilitzada en grans quantitats. Aquesta mina era un exemple de les primeres creades amb l'objectiu de no portar gaire metall, amb l'objectiu de que fos difícil per als detectors de mines detectar-les, i l'única part metàl·lica era una petita quantitat en el detonador de l'arma. Durant la Operació Overlord, l'exèrcit britànic va decidir utilitzar gossos entrenats en la cerca de mines per a trobar-les.[2]

Disseny[modifica]

La Schu-Mine 42 contenia una càrrega explosiva de 200 grams d'explosiu TNT, i s'activava mitjançant un detonador ZZ-42 de pressió. El seu disseny estava fet perquè fos molt més difícil, sinó impossible per als detectors de mines que la trobessin.

Referències[modifica]

  1. German Explosive Ordnance. Washington DC: US Government Printing Office, 1953, p. 278. 
  2. «THE BRITISH ARMY IN NORMANDY 1944». Imperial War Museum. [Consulta: 22 setembre 2014].