Secretaria d'Estat d'Educació i Formació Professional

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSecretaria d'Estat d'Educació i Formació Professional
Dades
Tipuscàrrec Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2018
Governança corporativa
Seu
Depèn deMinisteri d'Educació i Formació Professional

Lloc webmecd.gob.es… Modifica el valor a Wikidata

La Secretaria d'Estat d'Educació i Formació Professional d'Espanya és la Secretaria d'Estat de l'actual Ministeri d'Educació i Formació Professional i que s'encarrega de l'execució de la política educativa del Govern central en coordinació amb les comunitats autònomes.

Història[modifica]

Aquesta Secretaria d'Estat neix després del canvi de Govern en 2018 i l'arribada a la presidència de Pedro Sánchez. El President decideix remodelar l'estructura ministerial dividint l'antic Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en tres nous ministeris: Ministeri d'Educació i Formació Professional que assumeix les competències educatives, el Ministeri de Cultura i Esport que recupera la seva autonomia i assumeix les competències culturals i d'impuls de l'esport i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que assumeix les competències en educació superior.

A causa d'aquest canvi estructural, la Secretaria d'Estat perd les competències en universitats en favor de la Secretaria d'Estat d'Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació, quedant-se amb les funcions dels nivells inferiors d'educació i formació professional.[1]

Estructura[modifica]

Depenen de la Secretaria d'Estat:[2]

Llista de secretaris d'estat[modifica]

Referències[modifica]