Segment C

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Opel Zafira, un monovolum del segment C.
Volkswagen Golf, un compacte mitjà del segment C.

El segment C és un segment d'automòbils que s'ubica entre els segments B i D. Generalment tenen espai per a cinc adults, i per a dos nens més en el cas de monovolums de set places.

En els anys 1980, hom denominava de vegades aquest segment "quatre metres", ja que els models solien tenir aquesta longitud. Actualment, aquests vehicles mesuren aproximadament 4,30 m de llarg en carrosseria hatchback (5 portes) o monovolum de cinc places i 4,50 m en el cas de carrosseries sedan, familiar, tot terreny o monovolum de set places.

Avui en dia, els models estàndard solen tenir motors de quatre cilindres d'entre 1.4 i 2.0 litres de cilindrada i potències entre els 90 i els 140 CV de mitjana. Els més esportius poden assolir els 3.2 litres de cilindrada, en alguns casos tenen cinc cilindres en línia o sis cilindres en "V" i poden desenvolupar potències màximes fins a aproximadament 270 CV.

Dins del segment C, hi ha diversos subsegments que corresponen als diferents tipus de carrosseria. Un automòbil de turisme del segment C es denomina mitjà "compacte" o "compacte"; un monovolum és un "monovolum compacte" o "monovolum mitjà", i un tot terreny es diu "tot terreny compacte".

Entre els models d'aquest segment hi ha: SEAT León, SEAT Ateca, Ford Focus, Ford Kuga i Chery Omoda 5 entre d'altres.