Segona batalla de Làmia

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Segona Batalla de Làmia)
Jump to navigation Jump to search
Battle icon gladii.svgSegona batalla de Làmia
Primera Guerra Macedònica
Data 209 aC
Localitat Làmia, Grècia
Resultat Victòria macedònica
Bàndols
Lliga Etòlia
Pèrgam
República Romana
Regne de Macedònia
Comandants en cap
Pyrrhias d'Etòlia Filip V de Macedònia
Baixes
Altes

La segona batalla de Làmia va ocórrer el 209 aC entre Filip V de Macedònia i la República Romana aliada amb la Lliga Etòlia i Àtal I de Pèrgam a la localitat de Làmia, aquesta batalla forma part de la Primera Guerra Macedònica.

Tenint com a antecedent molt a prop la Primera Batalla de Làmia, mentre Filip V de Macedònia feia campanya per terres hel·lenes, l'estrateg etoli Pyrrhias va reagrupar les seves forces, va fortificar la ciutat i va rebre reforços de Roma i [Pèrgam].

Quan va acabar la seva campanya, Filip va tornar a passar per Làmia i va atacar la ciutat. Els macedonis, encoratjats per la victòria a la primera batalla de Làmia, van destrossar l'exèrcit enemic que es va haver de refugiar a l'interior de les muralles després d'haver patit moltes pèrdues.

Les dues batalles més importants de la Primera Guerra Macedònica es van lliurar a la localitat de Làmia, però, aquesta guerra només era una farsa per a mantenir Macedònia en les seves terres i evitar que prestes suport militar a Anníbal. No obstant això, el resultat d'aquest primer episodi de les Guerres Macedòniques, no tindria comparació amb les guerres vinents.