Septoria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuSeptoria Modifica el valor a Wikidata

Septoria tritici Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneFungi
ClasseDothideomycetes
OrdreCapnodiales
FamíliaMycosphaerellaceae
GènereSeptoria Modifica el valor a Wikidata
Sacc., 1884
Tipus taxonòmicSeptoria ulmi
Espècies

Septoria és un gènere de fongs ascomicets que produeixen picnidis que causen nombroses malalties que apareixen com a taques a les fulles de les plantes incloent les cultivades, causant greus danys econòmics. Aquest gènere està molt estès i s'estima que conté unes 1.072 espècies.[1] Els seus picniidis produeixen picnidiòspores aciculars.

En el blat la malaltia és causada per l'espècie Septoria tritici, essent els eu anamorf Mycosphaerella graminicola, el qual ocasionalment pot afectar altres gramínies com l'ordi. Aquesta és la principal malaltia que afecta el blat al Regne Unit.

Septoria apiicola causa una malaltia a l'api que pot sobreviure en les llavors de l'api.

Diverses espècies de Passiflora estan infectades per diverses espècies de Septoria, i el fong anomenat Septoria passifloraes'ha usat per combatre l'espècie invasora Passiflora tarminiana a Hawai'i.[2]

Referències[modifica]

  1. Kirk PM, Cannon PF, Minter DW, Stalpers JA.. Dictionary of the Fungi.. 10a edició. Wallingford: CABI, 2008, p. 630. ISBN 978-0-85199-826-8. 
  2. Landcare Research «Infidelity Ends Hopes of a Passion-Filled Relationship». What's new in biological control of weeds?, 34, 2005. Arxivat de l'original el 2012-05-16 [Consulta: 18 agost 2007].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Septoria