Serp de cascavell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de nom comúSerp de cascavell
Nom comú sense valor taxonòmic
Organismes amb aquest nom
Serps dels gèneres Crotalus i Sistrurus

Les serps de cascavell són un grup de serps verinoses dels gèneres Crotalus i Sistrurus[1] dins la subfamília Crotalinae. Es coneixen 32 espècies i unes 70 subespècies,[2] totes elles són natives d'Amèrica i la seva distribució va del sud d'Alberta i sud de la Colúmbia Britànica al centre de l'Argentina. S'alimenten de ratolins, rates, ocellets i altres animalons.[3]

L'amenaça de la mossegada l'anuncien fent tremolar fortament la part final de la cua que fa un soroll semblant a un sonall. Amb aquest comportament dissuadeix molts depredadors. No obstant això, les serps de cascavell són víctimes de falcons, mosteles, serps reials, i una varietat d'altres espècies. Un gran nombre de serps de cascavell són matades pels éssers humans. Les poblacions de serps de cascavell en moltes zones són espècies severament amenaçades per la destrucció d'hàbitat, la caça furtiva, i per campanyes d'extermini.

Referències[modifica]

  1. Price, Andrew H.. Venomous Snakes of Texas: A Field Guide. University of Texas Press, 2009, p. 38–39. ISBN 978-0-292-71967-5. 
  2. Barceloux, 2008: p. 1026
  3. Klauber, 1997: p. 612

Biografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]