Servei Català de Trànsit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióServei Català de Trànsit
Dades
Nom curtSCT Modifica el valor a Wikidata
Tipusagència governamental Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1998
Governança corporativa
Seu
Gerent/directorRamon Lamiel (2021–) Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuDepartament d'Interior Modifica el valor a Wikidata
Part deSecretaria General d'Interior Modifica el valor a Wikidata

Lloc webgencat.cat… Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): transit Modifica el valor a Wikidata

El Servei Català de Trànsit (SCT) és un organisme dependent de la Generalitat de Catalunya encarregat de dissenyar i executar polítiques de seguretat viària a Catalunya.[1]

La Generalitat rep la transferència de les competències en matèria de trànsit mitjançant la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre. Posteriorment, el Parlament de Catalunya crea el Servei Català de Trànsit mitjançant la Llei 14/1997, de 24 de desembre.

El traspàs de la competència es tancarà amb el Reial decret 391/1998, de 13 de març, sobre el traspàs de serveis i funcions de l’Administració de l’Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor. El 4 de maig de 1998 es fa efectiu a Figueres el primer traspàs al cos de Mossos d’Esquadra de la vigilància del trànsit a les comarques gironines, que el 1999 s’amplia a les comarques lleidatanes, i el 2000, a tot el territori de Catalunya.

Així, amb l’assumpció de noves competències i la finalització del desplegament territorial s’assoleix la capacitat operativa d’actuar a tot el territori i de fer efectiu el caràcter de policia integral a tot Catalunya.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Servei Català de Trànsit