Setge de Nicomèdia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de conflicte militarSetge de Nicomèdia
Guerres Otomano-Bizantines
Tipus setge
Data 1333 el 1337
Lloc Nicomèdia
Bàndols
Imperi Bizantí Imperi Otomà Emirat otomà
Forces
Desconegudes Desconegudes
Baixes
Desconegudes Desconegudes
Modifica les dades a Wikidata

Introducció[modifica]

Des de 1299, la creació del nou estat turc dels otomans havia estat lenta però segura, amb la captura dels territoris dels grecs bizantins. La pèrdua de Nicea va ser el començament d'una sèrie d'expansions otomanes que van conduir a la dissolució final de l'Imperi Bizantí i la dispersió dels seus estats grecs successors.

Setge[modifica]

Després de la derrota bizantina de Nicea el 1331, la pèrdua de Nicomèdia era només qüestió de temps per als bizantins. L'emperador bizantí va intentar subornar al líder otomà Orhan, però el 1337, Nicomèdia va ser atacada i va caure en mans otomanes. L'Imperi Bizantí no es va recuperar d'aquesta derrota; l'últim bastió de Bizanci a Anatòlia havia caigut.

Conseqüències[modifica]

Després de la pèrdua de Nicomèdia, la situació de l'Imperi Bizantí va esdevenir insostenible. A diferència de l'imperi durant el 1096, l'imperi ara tenia molt poca terra, excepte unes poques ciutats en el Peloponès. Amb els seus veïns serbis i hongaresos pressionant contra les seves fronteres de l'oest i els otomans desmantellant el seu domini a l'est, l'àguila bicèfala de Constantinoble ara veia veritablement el mateix perill vers les dues direccions.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • R.G. Grant, Battle: A Visual Journey Through 5,000 Years of Combat , Dorling Kindersley Publishers Ltd, 2005. ISBN 0756613604