Setmana Santa a Palma

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'esdevenimentSetmana Santa a Palma
Tipus Setmana Santa
Lloc Palma
Modifica dades a Wikidata
L'espoli de Jesucrist

La Setmana Santa de Palma té el seu origen en la processó del Sant Crist de la Sang. La celebració de la Setmana Santa a Palma es desenvolupa en els següents dies:

Divendres de Dolors[modifica]

El Divendres de Dolors se celebra a Palma la processó dels estendards. S'inicia el recorregut als voltants de la plaça de l'Olivar per acabar a l'església de Sant Francesc de Palma, on posteriorment es llegeix el pregó. En aquesta processó hi participen tres membres de cada confraria portant el seu estendard.

Diumenge de Rams[modifica]

El Diumenge de Rams es commemora l'Entrada de Jesús a Jerusalem. La processó surt de l'Església de Sant Jaume per acabar a l'Església de la Concepció. Hi participen totes les confraries de la ciutat. La confraria titular d'aquesta processó és la Venerable Cofradia de Penitentes de Santiago.

Dilluns Sant[modifica]

Durant el Dilluns Sant hi ha cinc processons diferents: la del Sant Crist dels Boters, la del Sant Crist de l'Agonia, la de Nostra Senyora de l'Esperança, la de l'Oració i la del Camí del Calvari.

Processó del Sant Crist del Boters[modifica]

La confraria titular de la processó és la Creuada de l'Amor Diví. La processó comença i acaba a l'Església de Sant Joan de Malta. Transcorre pels carrers del barri de Sant Joan i Santa Creu.

Processó del Sant Crist de l'Agonia[modifica]

La confraria titular de la processó és l'Agrupació de Penitents del Sant Crist de l'Agonia. La processó comença i acaba al Convent de Santa Clara. Transcorre pels carrers del barri de Santa Clara.

Processó de Nostra Senyora de l'Esperança[modifica]

La confraria titular de la processó és la Confraria de Nostra Senyora de l'Esperança. La processó comença i acaba a l'església de Sant Francesc de Palma. Transcorre pels carrers del barri de Sant Francesc i Santa Eulàlia.

Processó de l'Oració[modifica]

La processó comença a l'Església de la Mercè i acaba a l'Església de Sant Miquel.

Processó del Camí del Calvari[modifica]

La processó comença i acaba a la mateixa església, i es van turnant una església cada any entre Església de Sant Magí, Església Nostra Senyora del Carme i Església de Son Espanyolet, recorrent els carrers del barri de Santa Catalina.

Dimarts Sant[modifica]

El Dimarts Sant se celebra la processó de la Verge Dolorosa. Les confraries de la ciutat acompanyen a la imatge de la Verge Dolorosa partint d'Església de Sant Nicolau per arribar a Església de la Sang. La confraria titular d'aquesta processó és la Real Verge Dolorosa.


Dimecres Sant[modifica]

Durant el Dimecres Sant hi ha cinc processons diferents: la del Sant Crist de la Veracreu, la del Redemptor Mundi, la del Gran Poder, la de la Salle i la del Camí de Getsemaní.

Processó del Sant Crist de Santa Creu
La confraria titular de la processó és la Confraria de Santa Creu. La processó comença i acaba a l'Església de Santa Creu. Transcorre pels carrers del barri de Sant Joan i Santa Creu.
Processó del Redemptor
La confraria titular de la processó és l'Agrupació de Penitents del Sant Crist de l'Agonia. La processó comença i acaba a l'Església de Pius X.
Processó del Gran Poder
La confraria titular de la processó és la del Gran Poder. La processó comença i acaba a l'Església de Sant Joan d'Àvila. Transcorre pels carrers del polígon de Llevant.
Processó de la Salle
La processó comença a l'Església de Sant Bartomeu i acaba al Col·legi la Salle. La confraria titular de la processó és la Confraria de la Salle.
Processó del Camí de Getsemaní
La processó comença simultàniament a la Parròquia del Sagrat Cor (d'on surt la Confraria de Santa Mònica) i de la Parròquia de la Soledat (d'on surt la confraria del mateix nom, unificant-se a la Plaça Miquel Dols i acabant a l'Església de Sant Josep Obrer.

Dijous Sant[modifica]

El Dijous Sant se celebra la processó més important de la Setmana Santa de Palma. És la processó dedicada al Sant Crist de la Sang. Hi participen totes les confraries de la ciutat. Surt de l'Església de la Sang i acaba a la Catedral.

Divendres Sant[modifica]

El Divendres Sant se celebra la processó del Sant Enterrament. Hi participen totes les confraries de la ciutat. Surt de l'església de Sant Francesc de Palma i acaba a l'Església dels Socors.

Pasqua de Resurrecció[modifica]

Processó anomenada de l'Encontre que rememora la trobada de la Mare de Déu amb el Bon Jesús després de la Resurrecció. Se celebra a moltes esglésies i parròquies de la ciutat.

Enllaços d'interès[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Setmana Santa a Palma