Shigefumi Matsuzawa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaShigefumi Matsuzawa

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(ja) 松沢成文 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement2 abril 1958 Modifica el valor a Wikidata (66 anys)
Tama (Japó) Modifica el valor a Wikidata
Governador de la prefectura de Kanagawa
23 abril 2003 – 23 abril 2011
← Hiroshi Okazaki (en) TradueixYūji Kuroiwa →
Membre de la Cambra de Representants del Japó
Membre de la Cambra de Consellers del Japó

← Akira Matsu (en) TradueixMotoko Mizuno (en) Tradueix →
Circumscripció electoral: Kanagawa At-large district (en) Tradueix
Member of the Kanagawa Prefectural Assembly (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Keiō Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitNippon Ishin no Kai (2019–)
Partit de l'Esperança (2018–2019)
independent (1987, 2003, 2015–1993, 2011, 2018)
Partit del Nou Progrés
Partit de la Renaixença
Partit Democràtic Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmatsuzawa.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: shigefumi.matsuzawa Twitter (X): matsuzawaoffice Youtube: UCqvKn4lXwqYBWhsDc2MjoVw Modifica el valor a Wikidata

Shigefumi Matsuzawa (松沢成文, Matsuzawa Shigefumi) és un polític japonés nascut el 2 d'abril de 1958 a la ciutat de Kawasaki, a la prefectura de Kanagawa. Entre altres càrrecs, va ser governador de Kanagawa, la seua prefectura d'origen, des del 23 d'abril de 2003 fins a la mateixa data del 2011, sempre com a candidat independent.[1] Ha militat en infinitat de partits, però actualment és membre del Nippon Ishin no Kai. Matsuzawa va fer els seus estudis a la Universitat de Keiō.

Carrera[modifica]

Shigefumi Matsuzawa va nàixer el 2 d'abril de 1958 al districte de Tama, a la ciutat de Kawasaki, prefectura de Kanagawa, on va créixer i va fer els seus estudis primaris. Va graduar-se en ciències polítiques a la Universitat de Keiō l'any 1982.[2] El mateix any va començar els seus estudis a la Matsushita School of Government,[2] per la qual va poder viure un temps a Frederick a Maryland, on va ser a mitjans de la dècada de 1980 secretari de la congressista del Partit Demòcrata dels Estats Units Beverly Byron. A la mateixa dècada, en tornar al Japó va esdevindre membre de l'Assemblea Prefectural de Kanagawa de 1987 a 1993 com a candidat independent. El mateix passaria a ser membre de la Cambra de Representants del Japó com a membre de diferents partits: el Partit de la Renovació, pel qual fou escollit el 1993, el Partit de la Nova Frontera al 1996 i el Partit Democràtic del Japó del 2000 al 2003, quan abandonà el seu escó per a presentar-se a governador de Kanagawa. Eixe any va presentar-se a les eleccions a governador prefectural com a candidat independent, guanyant-les i romanent al càrrec fins a 2011, quan va abandonar el càrrec per a presentar-se a les eleccions a governador de Tòquio de 2011, tot i que retirant-se i donant el seu suport a Shintaro Ishihara, l'aleshores governador de Tòquio, afirmant que en una situació així (pocs dies abans havia tingut lloc el terratrèmol i tsunami del Japó de 2011) la gent havia de fer costat al govern de manera incondicional.[3] Poc després, el 2013, Matsuzawa va ser elegit membre de la Cambra de Consellers del Japó pel Partit de Tots, tot i que quan aquest es dissolgué el 2014, Matsuzawa s'afilià al Partit per a les Futures Generacions. El 2015 va deixar el partit i es va mantindre a l'escó com a independent fins al seu ingrés al Partit de l'Esperança al maig del 2018, del qual va esdevindre lider fins a la seua renúncia el 28 de maig de 2019. Actualment roman al seu càrrec de diputat com a membre del Nippon Ishin no Kai.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Shigefumi Matsuzawa