Sibil·la d'Anhalt

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSibil·la d'Anhalt

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Sibylla von Anhalt Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement28 setembre 1564 Modifica el valor a Wikidata
Bernburg Modifica el valor a Wikidata
Mort26 octubre 1614 Modifica el valor a Wikidata (50 anys)
Leonberg Modifica el valor a Wikidata
SepulturaStiftskirche Modifica el valor a Wikidata
Abadessa
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómonja Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa
Duquessa Modifica el valor a Wikidata
CònjugeFrederic I de Württemberg (1581 (Gregorià)–) Modifica el valor a Wikidata
FillsJoan Frederic I de Württemberg, Georg Friedrich Prinz von Württemberg (en) Tradueix, Agnes de Württemberg, Elisabeth Prinzessin von Württemberg (en) Tradueix, Philipp Friedrich Prinz Württemberg (en) Tradueix, Joachim Friedrich Prinz von Württemberg (en) Tradueix, August Prinz von Württemberg (en) Tradueix, Eva Christina de Württemberg, Magnus de Wurtemberg, Jules-Frédéric de Wurtemberg-Weiltingen, Barbara de Württemberg, Frederick Achilles, Duke of Württemberg-Neuenstadt (en) Tradueix, Louis Frederick, Duke of Württemberg-Montbéliard (en) Tradueix, Sibylle Elisabeth de Württemberg, Anna Prinzessin von Württemberg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesJoachim-Ernest d'Anhalt Modifica el valor a Wikidata  i Agnes of Barby-Mühlingen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansAgnes Hedwig of Anhalt (en) Tradueix, Anna Maria of Anhalt (en) Tradueix, Anna Sophie of Anhalt (en) Tradueix, Elisabet d'Anhalt-Zerbst, Dorothea Maria of Anhalt (en) Tradueix, Augustus, Prince of Anhalt-Plötzkau (en) Tradueix, Rudolph, Prince of Anhalt-Zerbst (en) Tradueix, Christian Ier d'Anhalt-Bernbourg, Joan Jordi I d'Anhalt-Dessau, Louis d'Anhalt-Köthen, John Ernest of Anhalt (en) Tradueix i Bernhard von Anhalt (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 43691028 Modifica el valor a Wikidata

Sibil·la d'Anhalt (en alemany Sibylla von Anhalt) va néixer a Bernburg (Alemanya) el 28 de setembre de 1564 i va morir a Leonberg el 26 de novembre de 1614. Era una noble alemanya, filla del príncep Joaquim Ernest d'Anhalt (1536-1586) i d'Agnès de Barby Muehlingen (1540-1569).

El 1577, la seva germana gran Anna Maria va ser rellevada del càrrec d'abadessa imperial de Gernrode i de Frose per casar-se amb Joaquim Frederic de Brieg, essent escollida Sibil·la com a successora al capdavant de l'abadia, cosa que fou confirmada per l'emperador Rodolf. Però el 1581, Sibil·la va deixar el càrrec per tal de casar-se amb el comte de Montbéliard i hereu del ducat de Württemberg Frederic I. La seva successora com a abadessa va ser la seva germana més jove Agnes Hedwig, més tard duquessa de Schleswig-Holstein-Sonderburg.

Amb només setze anys en el moment de casar-se, Sibil·la va donar al seu marit quinze fills en els primers quinze anys del seu matrimoni, però no va tenir cap paper destacat en la vida de la cort ni va tenir cap influència sobre el seu marit. Després del naixement del seu darrer fill, la parella pràcticament vivien separats. En els seus freqüents viatges a França, Itàlia i Anglaterra, Frederic no es va fer acompanyar mai de Sibil·la.

Era una dona interessada a ampliar els seus coneixements de botànica i de química. Per amagar el seu interès per la dubtosa disciplina de l'alquímia, va reunir una col·lecció de plantes per a la producció de medicaments per als pobres. Com a assessora científica, va nomenar Elena Magenbuch, una filla de Johann Magenbuch, el metge personal de Martí Luter i de l'emperador Carles V. A Helena Magenbuch se li va concedir el títol de Farmacèutica de la cort Württemberg.

Després de la mort del seu marit el 1608, Sibil·la es va retirar a Leonberg, on va encarregar a l'arquitecte Heinrich Schickhardt construir el palau de Leonberg i crear el famós Pomeranzengarten (Orange Garden) d'estil renaixentista. El 1609 Schickhardt va construir una casa prop de Leonberg, que va ser utilitzada com a pavelló de caça.

Matrimoni i fills[modifica]

El 1581 es va casar a Stuttgart amb Frederic I de Württemberg (1557-1608), fill del comte de Montbéliard Jordi I (1498-1558) i de Bàrbara de Hessen (1536-1597). El matrimoni va tenir quinze fills:

Bibliografia[modifica]

  • Andreas Popperodt: Historia Ecclesiae Gerenrodenses 1560. A: Johann Christoph Bekmann : Accesiones Historia Anhaltinae als Annales Gernrodensis. 1716.
  • Hans Hartung: Zur Vergangenheit von Gernrode. Verlag Carl Mittag, Gernrode 1912.
  • Hans Schulze, Reinhold Specht, Günther Vorbrodt: Das Stift Gernrode. Böhlau Verlag, Köln 1965.
  • Hansmartin Decker-Hauff: Frauen im Hause Württemberg. 1997, ISBN 3-87181-390-7

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sibil·la d'Anhalt