Sintetitzador Moog

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Sintetizatdors Moog en 2007

Sintetitzador Moog es pot referir a qualsevol número de sintetitzador anàleg dissenyat per Robert Moog o manufacturats per Moog Music i comunament és usat com a terme genèric per a l'antiga generació de sintetitzadors analògics musicals. La companyia Moog va ser pionera en la manufactura comercial dels sistemes de sintetitzadors analògics modulars controlats a través de voltatge a mitjans dels seixanta. El desenvolupament tecnològic que va portar a la creació del sintetitzador Moog va ser la invenció del transistor, que va permetre a investigadors com Moog construir sistemes electrònics musicals que van ser considerablement més petits, barats i més fiables que els sistemes basats en bulbs (vàlvula de buit). Una gran col·laboradora en perfeccionar el Moog fou Wendy Carlos.

El sintetitzador Moog va adquirir major atenció dins de la indústria de la música després de la seva demostració en el Monterey Pop Festival a 1967. El llançament comercial d'un enregistrament del Moog va ser fet per Wendy Carlos en el disc de 1968 Switched-On Bach, que es va convertir en un dels discos de música clàssica més venuts de la seva època. L'èxit d'Switched-On Bach va suposar una onada d'enregistraments amb sintetitzadors a la fi dels anys seixanta i mitjans dels anys setanta.

Posteriorment en els sistemes modulars Moog es van incloure diverses millores, com una versió simplificada dissenyada per al seu ús en presentacions en viu.