Skatepark

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Skatepark

Un skatepark és un ambient construït amb propòsits recreatius per als qui practiquen skateboarding, patinatge agressiu, roller, snakeboard, freestyle scooter i bmx amb la finalitat de practicar, i desenvolupar el seu esport i tècnica. Un skatepark està constituït per diverses estructures destinades a la realització dels trucs, per exemple: half-pipes, quarter pipes, baranes, trick boxes, funboxes.

A diferència dels esports organitzats, com el bàsquet o el futbol, skate no ha establert normes i els parcs de patinatge no tenen plantilla de disseny estàndard. Cada parc de patinatge està dissenyat específicament per proporcionar reptes únics per als seus usuaris. Hi ha, no obstant això, tres principals categories de disseny de skatepark-bol, plaça del carrer i els parcs de flux.

Història[modifica]

El primer skatepark del món, Surf City, Tucson, Arizona, va obrir les seves portes el 3 de setembre de 1965. Tenia rampes de formigó i va ser operat per Arizona Surf City Enterprises, Inc. Un skatepark per skaters que tenia rampes de fusta contraxapada en un lot de mitja acre a Kelso, Washington, EUA, va obrir l'abril de 1966 i va ser el primer que van ser il·luminat per la nit. El primer skatepark de Califòrnia, el Skatepark de Carlsbad va obrir el 3 de març de 1976. Els Campionats del món de skateboard es van celebrar aquí el 10 d'abril de 1977. Va funcionar fins a 1979, quan va ser enterrat intacte sota una capa de brutícia durant més de dues dècades, abans de ser destruït el 2005. L'actual Skatepark de Carlsbad es troba en una ubicació diferent.

Skateparks Grans[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Skatepark