Slideshare

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: SlideShare)
Infotaula de lloc webSlideshare
URLslideshare.net
Tipusservei en línia i comunitat digital Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès, castellà, portuguès, francès i alemany Modifica el valor a Wikidata
Part deLinkedIn Modifica el valor a Wikidata
PropietariLinkedIn Modifica el valor a Wikidata
Llançament4 octubre 2006 Modifica el valor a Wikidata
SeuSan Francisco Modifica el valor a Wikidata
Rànquing Alexanegative increase 124 (març 2014)[1]

Slideshare[2] és un 2.0 web basat en un servei de hosting de diapositives. Els usuaris poden carregar i compartir arxius privats o públics en els següents formats d'arxiu: Powerpoint, OpenOffice, PDF, Keynote o OpenDocument per ser visualitzades en línia amb el format flash. El pes màxim per arxius és de 20 Mb. A més a més, es pot afegir la presentació un cop ja ha estat incorporada en aquesta pàgina o en d'altres com un blog o un wiki mitjançant un codi embed.

Una vegada la informació ha estat processada aquesta es pot veure a través de la mateixa URL de forma completa. D'altra banda, podem compartir-la a través del correu electrònic.[3]

Slideshare[4] també ofereix als usuaris la possibilitat de compartir les seves presentacions Powerpoint de forma pública o privada, així com documents Word i arxius en format PDF, sense la necessitat d'adjuntar arxius en els nostres correus i de publicar-los en la nostra web o blog. A més a més, aquest producte permet l'opció de crear grups entre usuaris de SlideShare amb interessos similars.

Cada mes SlideShare rep 60 milions de visites i 120 milions de pàgines vistes. Per tant, SlideShare se situa al capdamunt dels 150 llocs d'Internet més vistos.[5]

Història[modifica]

Slideshare va néixer el 4 d'octubre de 2006, el lloc web és considerat com símil del Youtube, però per a presentacions de diapositives. Originalment va ser concebut per a ser utilitzat per les empreses per compartir diapositives entre els seus treballadors amb més facilitat, però des de llavors el seu ús s'ha estès i ara també és utilitzat com a entreteniment.

Slideshare ofereix als usuaris la possibilitat de qualificar, comentar i compartir el contingut pujat. La llista actual d'inversors inclou Venrock, David Siminoff i Dev Kahre.

Alguns dels usuaris més notables de Slideshare són la Casa Blanca, la NASA, el Fòrum Econòmic Mundial, Hewlett Packard i IBM entre altres.

Administració i direcció[modifica]

Rashmi Sinha és la CEO i la cofundadora de l'Slideshare, i també la responsable d'aliances i estratègia del producte. Rashmi Sinha va ser nomenada com una de les dones més influents dins de l'àmbit Web 2.0 per la companyia FastCompany.[6]

Jonathan Boutelle[7] és el CTO de l'Slideshare i va tenir la idea inicial del producte. És l'altre fundador del lloc web i el marit de Rashmi Sinha.

Amit Ranjan, el COO encapála l'equip de desenvolupament de Slideshare de l'Índia i se centra en la gestió de productes, contingut i comunitat.

Amb més de 16 milions d'usuaris registrats, Slideshare va ser votat com a millor instrument per a l'educació i e-learning l'any 2010. El 4 de maig de 2012, Slideshare va ser adquirit per Linkedin, la xarxa social per a professionals de referència, on va informar que el preu de l'acord era de 118.750.000 de dòlars.

Al desembre de 2013 Slideshare es va renovar donant un nou gir visual a la pàgina principal, incloent imatges més grans.

Funció Zipcasts[modifica]

El febrer del 2011 Slideshare va posar en marxa una funció anomenada Zipcasts que actua com un sistema de connexió social entre usuaris que permet als presentadors transmetre senyals d'àudio o video mentre que es reprodueix la presentació per Internet. A més a més, Zipcasts permet el xat en línea durant la presentació.

Zipcastc no soporta compartir la pantalla amb el presentador, una característica disponible en el serveis de pagament com WebEx i GoToMeeting. A més, els presentadors que utilitzen Zipcasts no són capaços de controlar el flux de la presentació, permetent als espectadors navegar cap enrere i endavant a través de les seves pròpies diapositives.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Slideshare