Societat Astronòmica de França

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSocietat Astronòmica de França
Dades
Nom curtSAF Modifica el valor a Wikidata
Tipussocietat científica Modifica el valor a Wikidata
Indústriarecerca i desenvolupament en altres ciències físiques i naturals Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballastronomia Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació declarada Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació28 gener 1887
FundadorCamille Flammarion Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupació dels membresastrònom Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaSylvain Bouley (2021–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc websaf-astronomie.fr Modifica el valor a Wikidata

La Societat Astronòmica de França (Société astronomique de France), o SAF és una associació francesa fundada per Camille Flammarion el 1887, reconeguda d'utilitat pública i regida per la llei de l'1 de juliol del 1901 (és a dir, una associació voluntària). El seu objectiu és promoure el desenvolupament i la pràctica de l'astronomia.

La SAF està oberta a tothom. Publica les revistes L'Astronomie i Observations et Travaux, i organitza conferències mensuals a l'Institut Oceanogràfic de París. La SAF compta amb 14 comitès especialitzats. Ofereix l'oportunitat de descobrir el cel en diversos esdeveniments astronòmics des de la cúpula de l'Observatori de la Sorbona, en ple cor de París. També té el seu propi estudi òptic.

Arran dels tràgics incidents que van tenir lloc a Barcelona i altres ciutats catalanes durant la Setmana Tràgica, un grup d'anarquistes va intentar fer que s'expulsés Alfons XIII de l'agrupació per ser un «assassí». Finalment, després d'un al·legat de Camille Flammarion en contra de l'actuació de la societat en temes polítics o religiosos, es va rebutjar la proposta.[1]

Referències[modifica]

  1. Josep M. Oliver. Historia de la astronomía amateur en España (en castellà). Ediciones Equipo Sirius, 1997. ISBN 84-86639-84-0. 

Enllaços externs[modifica]