Societat Lunar Internacional

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSocietat Lunar Internacional
Història
Creaciójuliol 1956

La Societat Lunar Internacional (en anglès, International Lunar Astronomical Society), era una entitat fundada el juliol de 1956 per dos astrònoms: l'anglès Hugh Percy Wilkins i el català Antoni Paluzie i Borrell, amb seus a Barcelona i a Bewleyheath (Anglaterra).

Aquesta societat, també denominada I.L.A.S., es va fundar amb la intenció d'incentivar l'estudi de la Lluna entre els aficionats a l'astronomia. El seu primer president fou el mateix Wilkins, i el secretari, en Paluzie. Va arribar a tenir 220 socis a diversos països.

El primer butlletí de la societat (denominat Journal of the International Lunar Society) aparegué el març de 1957, i editat en anglès, amb col·laboraciones en alemany, francès i castellà.

Aquesta publicació l'elaborava en principi en Paluzie, posteriorment l'anglès Patrick Moore, i finalment, Ronald Ellis fins a l'any 1964, en què es va dissoldre l'entitat a causa de la mort de Wilkins i al poc interès que tenia en aquell moment l'estudi de la lluna (interès que va renéixer al cap de pocs mesos amb l'inici del Programa Apollo de la NASA).

Font[modifica]

  • Glosario Selenográfico, José Carlos Violat Bordonau. Espanya, 2006.