Societat Meteorològica Europea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSocietat Meteorològica Europea
(en) European Meteorological Society Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtEMS Modifica el valor a Wikidata
Tipussocietat científica Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballmeteorologia Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació14 setembre 1999, Norrköping Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ÀmbitEuropa Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaBert Holtslag (en) Tradueix (2020–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webemetsoc.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): EuropeanMetSoc LinkedIn: european-meteorological-society Youtube: UC5Ecbudpe7G8O-jpBcKe9fA Modifica el valor a Wikidata

La Societat Meteorològica Europea (EMS, European Meteorological Society en anglès)[1] és una organització sense ànim de lucre, que es va establir després de cinc anys de preparació, el setembre de 1999 a Norrköping (Suècia), durant la 4a Conferència Europea sobre Aplicacions en Meteorologia (ECAM). Els seus membres fundadors van ser 20 institucions meteorològiques nacionals de 20 països europeus. Actualment, els membres de l'EMS són societats meteorològiques estatals o territorials de 30 països europeus, així com membres associats composts principalment per diferents serveis meteorològics nacionals i regionals europeus (Met Office, Météo-France, AEMET…), institucions internacionals (CEPMMT, EUMETSAT…) i empreses privades.[2] L'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) forma part de l'EMS.[3] Des d'abril de 2014 el Servei Meteorològic de Catalunya també forma part de l'EMS com a membre associat.[4]

L'EMS té la seu a la Universitat Lliure de Berlín i té com a principal objectiu avançar en el coneixement de la meteorologia i les ciències relacionades amb ella a l'àmbit europeu en benefici de tota la seva població.

L'activitat principal de l'EMS és la preparació de dues reunions científiques anuals que se celebren alternativament: la Conferència Europea en Climatologia Aplicada (ECAC, European Conference on Applied Climatology en anglès)[5] i la Conferència Europea sobre Aplicacions en Meteorologia (ECAM, European Conference on Applications of Meteorology en anglès).[6]

Referències[modifica]

  1. «Sociedades meteorológicas regionales». OMM, Organització Meteorològica Mundial. [Consulta: 20 desembre 2013].
  2. «We are member of». RMetS, Royal Meteorological Society. [Consulta: 5 maig 2014].
  3. European Meteorological Society, EMS. «Associació Catalana de Meteorologia (ACAM)». EMS Member Societies. Arxivat de l'original el 26 de març 2016. [Consulta: 16 febrer 2016].
  4. «El Servei Meteorològic de Catalunya membre oficial de l'European Meteorological Society (EMS)». Miscel·lania. Publicacions. Servei Meteorològic de Catalunya, 24-04-2014 [Consulta: 5 maig 2014]. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2020-11-29. [Consulta: 17 febrer 2023].
  5. «14th Annual Meeting of the European Meteorological Society (EMS) and the 10th European Conference on Applied Climatology (ECAC)». AEMET, Agència Estatal de Meteorologia. [Consulta: 20 desembre 2013].
  6. «La Sociedad Meteorológica Europea analiza mañana el cambio climático, en su VII Conferencia, en El Escorial (Madrid)». Europa Press, 30-09-2007 [Consulta: 20 desembre 2013].

Enllaços externs[modifica]