Societat Recreativa El Retiro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSocietat Recreativa El Retiro
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Altres
Premis
Localització geogràfica
Map

La Societat Recreativa El Retiro és una entitat de Sitges fundada el 1870[1] que té com a finalitat fomentar la cultura i les activitats de caràcter lúdic i recreatiu. Va celebrar la inauguració de la via del ferrocarril entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú i va impulsar les Festes Modernistes. Organitza i participa en esdeveniments com el Carnaval de Sitges, la Festa Major de Sitges o el Ral·li Internacional de cotxes d'època Barcelona-Sitges. El 2017 se li va concedir la Creu de Sant Jordi.[2]

Compta amb el Cinema El Retiro, La Cava Club, Caixa Escènica (música, teatre, dansa, cinema), Suburband (banda de música), Big Band, Espais Socis (jocs de taula, sala lectura, polivalents), La Cantina (local), Els Jardins del Retiro que ara ho porten els del Cable (restaurant exterior)

És part integrant de la vida cultural de Sitges, destacant la Festa Major, Festes de Nadal (Quinto de Nadal), Carnaval (Quinto de Carnaval, Balls i Xatonades, Colles del Retiro), Caramelles.. en les quals  tant socis com amics posen tot l´esforç i  la seva aportació a tots els esdeveniments sitgetans. També participa en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic (és una de les seus històriques de visionat de pel·lícules, catifa vermella i visitants de tot el món), en les Festes del Corpus de Sitges, amb l´Exposició de Clavells i fins aquest any, en el Festival de Tango.

Referències[modifica]

  1. «Societat Recreativa El Retiro». Visitsitges.com. Visitsitges.com. [Consulta: 29 setembre 2019].
  2. «El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi 29 personalitats i 24 entitats». Govern.cat, 11-04-2017 [Consulta: 12 abril 2017]. Arxivat 19 de maig 2017 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2017-05-19. [Consulta: 12 abril 2017].