Soldat ras

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Soldat ras britànic a l'operació Tempesta del desert de la Guerra del Golf de 1991 a Iraq. Va ser un conflicte bèl·lic entre Iraq i una coalició de forces de 34 estats sota un mandat de les Nacions Unides i liderades per l'exèrcit dels Estats Units. Va acabar el 28 de febrer de 1991 amb la rendició de l'Iraq.
Un soldat ras, en una il·lustració de finals de la dècada del 1720.

El soldat ras, és aquell membre de les forces armades, que ja ha ingressat i és efectiu, però que ocupa l'escalafó més baix després de recluta en la cadena de comandament.[1][2][3]

De fet, no té ningú al seu comandament. A Espanya, se li denomina simplement "soldat", encara que la denominació de soldat ras s'entén millor. Per al món.

És l'element bàsic en els exercicis, i de la seva preparació depèn, en gran part, l'eficàcia de les forces armades.

A l'Armada, excepte en el cos d'Infanteria de Marina, en lloc de soldats hi ha mariners. El seu cap més immediat és el caporal. Tots dos, caporal i soldat, formen part de la tropa.

En l'àmbit dels països que formen part de l'OTAN, a el grau de soldat ras li correspon el codi OR-1 segons la norma STANAG 2116 que estandarditza els graus de el personal militar.[4]

Referències[modifica]

  1. «private | military rank | Britannica» (en anglès). [Consulta: 12 octubre 2022].
  2. «soldato nell'Enciclopedia Treccani» (en italià). [Consulta: 12 octubre 2022].
  3. «Soldado - EcuRed» (en castellà). [Consulta: 5 juliol 2023].
  4. «NATO standardization agreement», 13-03-1996. [Consulta: 23 desembre 2017].

Vegeu també[modifica]