Sonja Bernadotte

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSonja Bernadotte
Nom original(sv) Sonja Anita Maria Bernadotte (Haunz) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementSonja Anita Maria Haunz
7 de maig de 1944
Litzelstetten (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 d'octubre de 2008(2008-10-21) (als 64 anys)
Freiburg im Breisgau, Germany
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer de mama Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Ocupacióhorticultora Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeLennart Bernadotte (1972–) Modifica el valor a Wikidata
FillsBettina Bernadotte, Christian Bernadotte, Count Bernadotte (en) Tradueix, Catherina Ruffing-Bernadotte, Björn Bernadotte, Diana Bernadotte, Countess Bernadotte (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesWolfgang Haunz  i Anita Mayr (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 44831192 Modifica el valor a Wikidata

Sonja Anita Maria Bernadotte, comtessa de Wisborg (nascuda Haunz ; 7 de maig de 194421 d'octubre de 2008) va ser vídua del comte Lennart Bernadotte, net del rei suec Gustaf V a través del seu pare, el príncep Wilhelm, el segon fill del rei.

Biografia[modifica]

Va gestionar la finca de Mainau al llac de Constança, al sud d'Alemanya, que el seu difunt marit va comprar el 1951 al seu pare. La finca de Mainau serveix com a principal atracció turística del llac de Constança, amb elaborats jardins florals, una casa de papallones i unes vistes atractives del llac. Bernadotte es va convertir en la segona esposa del comte el 1972.[1]

Després de la mort del comte el 2004, Sonja Bernadotte es va convertir en la cap de la fundació que organitza les reunions del premi Nobel a Lindau,[2] una conferència científica que se celebra anualment a Lindau, que convida els guanyadors del premi Nobel a interactuar amb joves investigadors de tot el món.

Matrimoni i família[modifica]

El 1969, Sonja va conèixer el seu futur marit el comte Lennart Bernadotte de Wisborg mentre treballava com el seu ajudant personal. Lennart tenia trenta-cinc anys més que Sonja, fins al dia mateix; els seus aniversaris només estaven separats un dia. Lennart estava casat i era pare de quatre fills adults. Es va divorciar de la seva dona durant gairebé quaranta anys, amb qui les seves relacions havien estat desiguals durant alguns anys, per casar-se amb Sonja.

El casament del comte Lennart i la comtessa Sonja va tenir lloc el 29 d'abril de 1972. La parella va tenir cinc fills junts:

  • La comtessa Bettina Bernadotte de Wisborg; nascut el 12 de març de 1974 a Scherzingen, Suïssa. El 29 d'octubre de 2004 es va casar amb Philipp Haug i tenen tres fills.
  • El comte Björn Bernadotte de Wisborg; nascut el 13 de juny de 1975 a Scherzingen, Suïssa.
  • La comtessa Catharina Bernadotte de Wisborg; nascut l'11 d'abril de 1977 a Scherzingen, Suïssa. El 30 de gener de 2007, la comtessa Catharina es va casar amb Romauld Ruffing en una cerimònia civil i religiosament el 7 de juliol de 2007.
  • El comte Christian Bernadotte de Wisborg; nascut el 24 de maig de 1979 a Scherzingen, Suïssa.[cal citació]
  • La comtessa Diana Bernadotte de Wisborg; nascut el 18 d'abril de 1982 a Scherzingen, Suïssa. El 27 de setembre de 2003 es va casar amb Bernd Grawe i tenen una filla. Es van divorciar el 2007. El 13 de gener de 2017 es va casar amb Stefan Dedek.

Mort[modifica]

Sonja Bernadotte va morir de càncer de mama a Freiburg im Breisgau, Alemanya, als 64 anys.[3]

Referències[modifica]