Sorrell and Son (pel·lícula de 1927)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSorrell and Son

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióHerbert Brenon Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJoseph M. Schenck Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióWilliam Cameron Menzies Modifica el valor a Wikidata
GuióHerbert Brenon Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJames Wong Howe Modifica el valor a Wikidata
ProductoraUnited Artists Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorUnited Artists Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1927 Modifica el valor a Wikidata
Durada82 min Modifica el valor a Wikidata
RodatgeAnglaterra Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enSorrell and Son (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama, cinema independent i cinema mut Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAnglaterra Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0018429 Filmaffinity: 811329 Allocine: 201266 Letterboxd: sorrell-and-son Allmovie: v111107 TCM: 499893 AFI: 12292 TMDB.org: 183587 Modifica el valor a Wikidata

Sorrell and Son és una pel·lícula muda de la United Artists dirigida per Herbert Brenon i protagonitzada per H. B. Warner i Anna Q. Nilsson entre altres.[1] Va ser nominada a l'Oscar al millor director a la primera gala de l’Acadèmia.[2] Basada en la novel·la homònima de Warwick Deeping,[3] la pel·lícula va fer la seva premiere al Rivoli de Nova York l'11 de novembre de 1927.[4] Els exteriors es rodaren a Anglaterra.[5]

Argument[cal citació][modifica]

Stephen Sorrell, un heroi condecorat de guerra decorat, cria el seu fill Kit sol després que Dora, la mare de Kit, els abandonés quan el nen encara era petit per unir-se a un home ric. Sorrell perd la possibilitat de tornar a la feina d’abans de la guerra com a gerent de vendes i accepta treballar com a venedor en una botiga fora de Londres. En arribar al poble descobreix que l’amo ha mort i acaba acceptant la feina de porter en un hotel. Flo Palfrey, la propietària de l’hotel gaudeix humiliant-lo però també l’intenta seduir però en ser acomiadat aconsegueix feina en un hotel millor. Allà s’enfronta a Buck, el cap de porters, i quan un dia impedeix que aquest violi Fanny Garland, una mestressa de casa amb qui Sorrell ha fet amistat, l’amo de l’hotel, Thomas Roland, acomiada Buck i nomena Sorrell com a nou cap de porters. A la llarga, gràcies als sacrificis del pare, Kit acaba estudiant a Oxford i esdevé metge. Quan Roland s’ha retirat, Stephen Sorrell ha esdevingut el nou gerent de l’hotel i manté una relació amorosa amb Fanny.

Un dia, Dora, la mare, reapareix com a vídua rica volent formar part de la vida del jove el qual sempre ha cregut que la seva mare havia mort. Tot i que Kit no vol veure-la, Sorrell el convenç que hauria d'acceptar la seva oferta i anar amb ella a Londres durant unes setmanes. Dora ofereix a Kit una vida de luxe però ell la rebutja i torna amb el seu pare. Kit acaba obtenint plaça en un hospital de Londres i esdevé un metge reputat. A rel d’una infecció per un tall durant una operació els metges recomanen amputar la mà però ell ho rebutja i amb el suport del seu pare acaba superant la crisi.

Kit s’acaba casant amb Molly, la filla de Roland a la que coneix des de petit i durant la lluna de mel Stephen té un col·lapse. En tornar de la lluna de mel el metge diu que el seu pare té una malaltia terminal i que només se li pot administrar morfina per alleugerir el seu patiment. El pare demana al noi que l’ajudi a acabar amb tot i aquest li administra una sobredosi de morfina que l’ajuda a acabar amb el seu patiment.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «“Sorrell and Son” processing». Film Daily XLI, 2, 03-07-1927, pàg. 6.
  2. «The 1st Academy Awards | 1929» (en anglès). [Consulta: 22 maig 2021].
  3. Hischak, Thomas S. 1927: A Day-by-Day Chronicle of the Jazz Age's Greatest Year (en anglès). Rowman & Littlefield, 2019-06-12, p. 246. ISBN 978-1-5381-1278-6. 
  4. «Premier of “Sorrell and Son” at Rivoli, Nov. 11». Motion Picture News, 18-11-1927, pàg. 1508.
  5. «Brenon unit to England». Film Daily XL!, 13, 17-07-1927, pàg. 7.

Enllaços externs[modifica]