Stefanie Zweig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaStefanie Zweig

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement19 setembre 1932 Modifica el valor a Wikidata
Głubczyce (Polònia) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 abril 2014 Modifica el valor a Wikidata (81 anys)
Frankfurt del Main (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortMalaltia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Frankfurt del Main Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióescriptora, periodista, escriptora de literatura infantil Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
1933-1945Emigració de l'Alemanya nazi (1933-1945)
Causat per: persecució dels jueus durant el nazisme Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0959004 Allocine: 96172 Allmovie: p363046 TMDB.org: 17805
Discogs: 431107 Modifica el valor a Wikidata

Stefanie Zweig (Głubczyce, 19 de setembre de 1932 - Frankfurt del Main, 25 d'abril de 2014) va ser una escriptora jueva alemanya.[1]

Biografia[modifica]

Zweig va ser principalment coneguda per la seva novel·la autobiogràfica Nirgendwo in Afrika (En un lloc de l'Àfrica, 1998), basada en els primers anys de la seva vida a Kenya. Aquesta novel·la va ser adaptada en una pel·lícula que va guanyar l'Oscar del 2002 a la millor pel·lícula en llengua no anglesa. La seva família, jueva, es va escapar de l'Alemanya nazi i va buscar refugi a l'Àfrica. Van passar, per tant, d'una vida urbana a Silèsia a un kraal a Kenya el 1938, quan tenia cinc anys. En aquesta època, va estudiar en un internat de llengua anglesa. El 1941 la seva família va rebre una postal de l'àvia que deia "estem molt il·lusionats, demà anem a Polònia", la qual cosa significava Auschwitz. Zweig va tornar dues vegades a Kenya des que en va marxar el 1947, a l'edat de 15 anys, per trobar destruïda la granja que va habitar.

L'adolescència a Alemanya la narra en la novel·la autobiogràfica Irgendwo in Deutschland (En algun lloc d'Alemanya). Després de la Segona Guerra Mundial, el seu pare va exercir de jutge a l'Alemanya Occidental, en part perquè no va haver-hi necessitat de "desnazificar-lo".

La primera novel·la africana de Zweig va ser Ein Mund voll Erde (Un grapat de terra), el 1980. Aquest escrit, que descriu un amor passional per un jove kikuyu, va guanyar diversos premis.

Zweig va treballar durant anys com a editora artística d'un periòdic popular de Frankfurt del Main. Més tard va començar a escriure literatura infantil i d'aquí va passar a les novel·les. Tot i que va ser molt coneguda a Alemanya, no ho va sigut tant en altres països. No té cap relació de parentiu amb Stefan Zweig.

Obres en alemany[modifica]

Referències[modifica]

  1. «German-Jewish writer Stefanie Zweig dies at 81» (en anglès). USA Today, 27-04-2014. [Consulta: 28 abril 2014].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Stefanie Zweig