Stephen Maturin

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula personatgeStephen Maturin
Tipus personatge literari
personatge humà de ficció
personatge cinematogràfic
Creat per Patrick O'Brian
Interpretat per Paul Bettany
Context
Present a l'obra Sèrie Aubrey-Maturin
Dades
Sexe home
Ocupació metge, espia, metge de bord i naturalista
Família
Cònjuge Diana Villiers Tradueix
Modifica les dades a Wikidata

Stephen Maturin és el co-protagonista de la sèrie de novel·les d'Aubrey-Maturin escrites per Patrick O'Brian ambientades en l'Armada Reial anglesa i en les guerres napoleòniques de finals del segle XVIII i principis del XIX.

Stephen Maturin és un metge i agent secret d'origen català i irlandès, i ideològicament es defineix com un nacionalista català i irlandès, que lluita contra la tirania francesa encarnada per Napoleó i l'expansionisme castellà-espanyol, per la llibertat de catalans i irlandesos.

Aquest metge i agent secret destaca per la seva intel·ligència i professionalitat -tant en la seva tasca de metge com en la d'agent secret-, domini de llengües (català, anglès, francès, espanyol, irlandès, llatí, portugués, àrab...), i punteria amb pistola. També destaca la seva sang freda, la seva addicció a derivats de l'opi, en què és un gran naturalista, membre de la Royal Society, i en el seu gust per la música, toca el violoncel i la flauta.

Físicament és baix, prim, de pell morena i amb ulls blaus. Pel que fa a l'aspecte amorós el seu gran amor és Diana Villiers amb la que, després de molts anys, aconsegueix casar-se i tenir una filla, Brigit.