Subhash Kak

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSubhash Kak

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 març 1947 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Srinagar (Índia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióHinduisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióIndian Institute of Technology Delhi (en) Tradueix
National Institute of Technology, Srinagar (en) Tradueix
Indian Institutes of Technology Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiPavaguda V. Indiresan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómatemàtic, filòsof, escriptor, professor d'universitat, informàtic, criptògraf, poeta, físic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorImperial College London
Universitat Jawaharlal Nehru Modifica el valor a Wikidata
Obra
Estudiant doctoralDavid Timothy Young (en) Tradueix, Kun-Won Tang (en) Tradueix, Sanjoy Das (en) Tradueix, Donald L. Prados (en) Tradueix, Ibibia Dabipi (en) Tradueix, Michael Stinson (en) Tradueix, Parvin Hashemian (en) Tradueix, Chung Youn (en) Tradueix, Will Scott (en) Tradueix, George Georgiou (en) Tradueix, Abhishek Parakh (en) Tradueix i Sheng Yu (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansAvinash Kak Modifica el valor a Wikidata
Premis

Subhash Kak (en hindi: सुभाष काक, Subhāṣ Kāk) (Srinagar, Índia, 26 de mars de 1947) és un físic, filòsof i poeta indi resident als Estats Units, que ha treballat en l'estudi de les lleis bàsiques que governen l'univers.

Subhash Kak és professor i cap del Departament de Ciències de la Computació a la Universitat Estatal d'Oklahoma a Stillwater. Nascut a Srinagar, Caixmir, va completar el seu doctorat en Enginyeria Elèctrica de l'Institut Indi de Tecnologia, Delhi, i després es va incorporar com a professor. Durant 1979-2007, va ser amb la Universitat Estatal de Louisiana, Baton Rouge, on es va ocupar recentment com Donald C. i T. Elaine Delaune Professor Distingit d'Enginyeria Elèctrica i Computació. La seva investigació tècnica en els àmbits de la teoria de la informació, xarxes neuronals, i la informació quàntica. També ha escrit sobre la història de la ciència i de l'art indi. Aquest treball, així com una resolució de la paradoxa dels bessons de la teoria de la relativitat ha rebut considerable atenció en la premsa popular.

El seu treball ha estat exhibit en els mitjans de comunicació populars, incloent Discovery i els canals d'Història, PBS, la televisió pública holandesa OHM, i més recentment en un documental sobre la música (www.ragaunveiled.com). Ha escrit sobre filosofia de la ment i va mostrar com la recursivitat té un paper fonamental en l'art, la música i l'estètica.

És autor de 12 llibres dels quals el més recent és "Els Sutras Prajna: Aforismes de la intuïció." També ha escrit 6 llibres de poesia. Aquests llibres han estat traduïts al francès, alemany, italià, espanyol, coreà, i el serbi. El distingit erudit indi Govind Chandra Pande ha comparat la seva poesia a la de William Wordsworth.

Entre els seus premis inclouen British Council Fellow (1976), Medalla de l'Acadèmia de Ciències de l'Índia Acadèmia Nacional de Ciències (1977), Premi Kothari (1977), la UNESCO TOKTEN Premi (1986), Premi Goyal (1998), Nacional de membre de l'Institut Indi d'Estudis Avançats (2001), i Ex Alumne Distingit IIT de Delhi (2002).

Bibliografia selectiva[modifica]

  • Patanjali and Cognitive Science (1987)
  • India at Century's End (1994)
  • In Search of the Cradle of Civilization (1995, 2001)
  • The Astronomical Code of the Rgveda (1994, 2000)
  • Computing Science in Ancient India (2001)
  • The Gods Within (2002)
  • The Asvamedha (2002)
  • L'Arbre à souhaits, Présence et Promesse de l'Inde (2004)
  • The Nature of Physical Reality (1986)
  • The Prajna Sutra: Aphorisms of Intuition (2003)
  • The Architecture of Knowledge (2004)
  • Recursionism and Reality: Representing and Understanding the World (2005)]

Poesia:

  • The Conductor of the Dead (1974)
  • The London Bridge (1977)
  • The Secrets of Ishbar (1996)
  • Ek Taal, Ek Darpan (1999)

Enllaços externs[modifica]