Vés al contingut

Subprefectures del Japó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Divisions administratives del Japó
Nivel regional
Regions (地方 chihō)
Nivell prefectural
Prefectures (都道府県 todōfuken)
Nivell subprefectural
Subprefectures (支庁 shichō)
Ciutats designades
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
Districtes (郡 gun)
Nivell municipal
Ciutats nucli (中核市 chūkaku-shi)
Ciutats especials (特例市 tokurei-shi)
Ciutats (市 shi)
Barris especials (特別区 tokubetsu-ku)
Viles (町 chō / machi)
Pobles (村 son / mura)
Nivell submunicipal
Districtes urbans (区 ku)
Barris (町丁 chōchō)

Les subprefectures del Japó són una forma Japonesa d'autogovern que se centra en qüestions locals per sota del nivell prefectural. Actua com a part de l'administració de l’estat i com a part d’un sistema autogovern.[1]

Història

[modifica]

Se'ls va donar una forma definida el 1878 (Meiji 11).[2] El govern de Meiji va establir la sub-prefecture ( , -gun?) com a unitat administrativa.[3] El 1888 (Meiji 21), la subprefectura com a forma d'autogovern va ser reconeguda oficialment en un grau superior que les corporacions cíviques com les ciutats, viles i pobles.[4]

Algunes prefectures del Japó estan ara, o van estar, en el passat, dividides en subprefectures. La subprefectura és la jurisdicció al voltant d'una subseu del govern de la prefectura. Normalment, l'àrea d'una subprefectura consta d'unes poques a una dotzena de ciutats, pobles i/o pobles. Les subprefectures es formen per oferir serveis del govern prefectural en zones geogràficament allunyades.

Referències

[modifica]
  1. Imperial Japanese Commission to the Louisiana Purchase Exposition. (1903). Japan in the beginning of the 20th century, p. 80.
  2. Imperial Japanese Commission, p. 81.
  3. Imperial Japanese Commission to the Louisiana Purchase Exposition. (1903). Japan in the beginning of the 20th century, p. 80.
  4. Imperial Japanese Commission, p. 81.