Sucker Punch Productions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSucker Punch Productions
Dades
Tipusdesenvolupador de videojocs
organització Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria del videojoc Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat de responsabilitat limitada Modifica el valor a Wikidata
Història
Creacióoctubre 1997
Activitat
Produeixvideojoc Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Empleats80 (2014) Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuPlayStation Studios Modifica el valor a Wikidata
Propietat dePlayStation Studios Modifica el valor a Wikidata

Lloc websuckerpunch.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: suckerpunchproductions Twitter (X): suckerpunchprod Instagram: suckerpunchprod Twitch: suckerpunchproductions Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Sucker Punch Productions, és un desenvolupador de videojocs nord-americà amb seu a Bellevue, Washington. És més conegut per crear jocs d'acció de personatges per a consoles PlayStation com Sly Cooper, Infamous i Ghost of Tsushima. L'estudi forma part de PlayStation Studios des del 2011. A partir del 2020, l'empresa dóna feina a unes 160 persones.[1]

Sucker Punch Productions va ser fundada l'octubre de 1997 per Brian Fleming, Bruce Oberg, Darrell Plank, Tom i Cathy Saxton i Chris Zimmerman. Els fundadors van treballar a Microsoft abans d'unir-se a la indústria dels videojocs. Tot i tenir dificultats per trobar una editorial i finançament, el primer projecte del grup, Rocket: Robot on Wheels, va ser llançat l'any 1999. Tot i que no va tenir un bon rendiment comercial, va ser ben rebut per la crítica, que va animar l'equip a desenvolupar un nou joc el 2002 anomenat Sly Cooper and the Thievius Raccoonus. L'equip es va acostar a Sony Computer Entertainment per publicar el joc, que es va convertir en un èxit comercial inesperat i va generar una franquícia amb dues seqüeles: Sly 2: Band of Thieves (2004) i Sly 3: Honor Among Thieves (2005).

Després de treballar en tres jocs de Sly Cooper, l'equip va continuar la seva associació amb Sony i va passar a fer un joc de superherois de món obert inspirat en còmics titulat Infamous (2009). Infamous va ser un èxit modest i Sucker Punch el va seguir amb dues seqüeles, Infamous 2 (2011) i Infamous Second Son (2014). Després del llançament d'Infamous 2, Sony va adquirir Sucker Punch per una suma no revelada. Després del llançament de Second Son, l'estudi va passar sis anys treballant en el següent joc, Ghost of Tsushima (2020), que es va convertir en un dels jocs originals de Sony més venuts per a PlayStation 4, venent més de 9,73 milions de còpies.

Videojocs[modifica]

Any Títol Plataformes
1999 Rocket: Robot on Wheels Nintendo 64
2002 Sly Cooper and the Thievius Raccoonus PlayStation 2
2004 Sly 2: Band of Thieves
2005 Sly 3: Honor Among Thieves
2009 Infamous PlayStation 3
2011 Infamous 2
Infamous: Festival of Blood
2014 Infamous Second Son PlayStation 4
Infamous First Light
2020 Ghost of Tsushima PlayStation 4, PlayStation 5
2021 Ghost of Tsushima: Legends

Referències[modifica]

  1. West, Josh. «From Infamous to Ghost of Tsushima: Sucker Punch on the six-year journey it took to deliver its magnum opus». GamesRadar, 18-07-2020. Arxivat de l'original el 9 febrer 2021. [Consulta: 14 gener 2021].

Enllaços externs[modifica]