Takis Würger

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTakis Würger

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 juny 1985 Modifica el valor a Wikidata (38 anys)
Hohenhameln (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPeriodisme, literatura i periodisme de guerra Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióperiodista, escriptor, editor col·laborador, corresponsal de guerra Modifica el valor a Wikidata
OcupadorSpiegel-Verlag Rudolf Augstein GmbH & Co. KG Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Premis

Takis Würger (Hohenhameln, 10 de juny de 1985) és un periodista i escriptor alemany resident a Berlín.

Biografia[modifica]

Fill d'un redactor del diari Neue Presse, Takis Würger va créixer a Wennigsen am Deister. Després del batxillerat va fer un voluntariat en un projecte de desenvolupament al Perú.

Format a l'escola de periodisme Henri Nannen d'Hamburg, ha treballat per al diari Abendzeitung de Múnic i actualment és redactor de Der Spiegel. Ha exercit com a corresponsal de guerra per a aquest setmanari a Líbia, Ucraïna, l'Afganistan i d'altres països de l'Orient Mitjà. La seva labor periodística li ha valgut diversos premis, com el Deutscher Reporterpreis,[1] el Premi Hansel Mieth juntament amb el fotògraf Armin Smailovic o el CNN Journalist Award, que es concedia a periodistes alemanys, austríacs i suïssos.

L'any 2017 va debutar amb la novel·la Der Club (‘El club'), que va esdevenir un èxit de vendes i li va merèixer el Premi Silberschwein. Dos anys més tard va publicar la seva segona novel·la, Stella. En aquesta obra, dedicada al seu besavi assassinat durant l'Aktion T4, tracta la història de Stella Goldschlag, una denunciant jueva que treballava per a la Gestapo delatant jueus que vivien clandestinament a Berlín durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta obra també va ser un gran èxit, però va dividir la crítica literària i va suscitar una viva polèmica.[2]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]