Tales of

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tales of... és una saga de videojocs desenvolupats per Namco. Són videojocs d'estil RPG amb un sistema de combat en temps real (en els primers jocs l'acció s'atura quan un personatge fa màgia), que varia entre sistema lineal, en el qual els personatges es mouen en pantalla en línia recta; ... . Les seves característiques principals són en el seu aspecte Anime, amb una intro cantada que se sol eliminar en l'edició americana. I el fet que els personatges estan doblats (en les edicions antigues i de GBA només en combat). El disseny de personatges és per part de Kosuke Fujishima i Mutsumi Innomata. La Majoria d'ells no han arribat a Europa. Els que han arribat a Europa són:

  • Tales of Symphonia (Gamecube, text en castellà, veus en anglès)
  • Tales of Phantasia (GameBoy Advance)
  • Tales of Eternia (Playstation Portable, en anglès)

Jocs Majors[modifica | modifica el codi]

S'entenen com a jocs majors aquells que tenen un guió definit amb els seus personatges propis.

Tales of Phantasia[modifica | modifica el codi]

Quatre guerrers estan lluitant contra un enemic temible, a l'últim instant el mag del grup llença la tècnica Cólera Divina i el venç. L'enemic és segellat. Dècades després En Cless viu tranquil·lament al seu poble, Totus. El seu pare, Miguel, és un famós espadatxí i té una acadèmia al poble. En Cless ha quedat per anar a caçar amb el seu amic Chester, quan surt de casa la mare d'en Cless, Maria, baixa per acomiadar-los, i en Cless la rondina perquè hauria de ser al llit, ja que està malalta. Quan són al bosc en Chester i en Cless se separen, el segon va davant l'arbre de la vida i veu un esperit que li diu que l'arbre no ha de ser profanat. En Chester torna i apareix un senglar. Quan el vencen, sona la campana del poble. En Chester i en Cless tornen i veuen que tot el poble ha estat destruït, i els vilatans brutalment assassinats. En Cless veu impotent com la seva mare mor als seus braços. Abans de morir li diu que no deixi que ningú li prengui el penjoll que va rebre pel seu aniversari. La seva germana Jen s'anava a casar i ara era morta. En Cless va a casa d'en Chester, i es troba amb una trista escena. En Chester està ajupit al costat de la seva germaneta Amy, la seva única família. En Cless decideix anar a casa del seu oncle que viu a un altre poble, quan hi arriba el seu oncle el traeix entregant-lo als que van destruir Totus, per evitar que facin el mateix a la seva ciutat. Els enemics el porten al seu líder que li pren el penjoll a en Cless. A aquest li sembla veure un fantasma en el reflex del líder. L'engarjolen i a la presó coneix una noia anomenada Mint. Així comença aquest fantàstic joc. Una aventura èpica per salvar el món d'Aselia d'un malvat mag provinent d'un altre món amb viatges en el temps inclosos.

Tales of Phantasia, un videojoc per a Snes que va sortir l'any 1994. En ell s'explica la lluita contra Dhaos un mag molt poderós que vol controlar el món L'any 1998 en va sortir una versió per a Playstation i el 2002 la de GBA. La versió de GBA es regalava als primers compradors de Tales of Symphonia al Japó.

Els dels EUA, com a Symphonia han hagut de retocar el joc, i han eliminat l'opció de test de so, també han canviat la cançó de la introducció, i l'han substituït per una melòdia del joc. I el doblatge que han fet és molt dolent, sobretot el de la Mint, que té una veu molt semblant a la d'un home. L'única que se salva és la Suzu. I a l'haver eliminat la cançó de l'intro, també han eliminat un cameo que hi havia al castell d'Alvanista al futur, et trobaves una noia que deia que era la Yukari Yoshida, la cantant de la cançó de l'inici, i la cantava. Com a consol ens queda el gos cantaire d'Euclidia.

Tales of Symphonia[modifica | modifica el codi]

Fa molt temps, existí un gran arbre que era la font de tot el manà.Però arribaren temps de guerra, l'arbre s'assecà i la vida d'un heroi fou sacrificada per a ocupar el seu lloc. Desconsolada per aquesta pèrdua, la deessa ascendí als cels i desaparegué, no sense abans deixar el següent edicte als seus àngels: "Si algun cop dormís, desperteu-me, doncs contràriament el món serà destruït". I així fou com els àngels regalaren al món un Elegit que havia de dirigir-se a la torre que es perdia als núvols. Aquest fet marcà l'inici de la regeneració del món.

Tales of Symphonia és la precuela de Tales of Phantasia, un videojoc per a Snes que va sortir l'any 1994. En ell s'explica la lluita contra Dhaos un mag molt poderós que vol controlar el món.

A Tales of Symphonia s'explica la història de Lloyd Irving que ha d'ajudar a la seva amiga Colette en la missió que ella té de regenerar el món.. Protegint-la dels desians, uns semielfs cruels que tanquen els humans en granges i amb qui realitzen experiments, com si es tractés de nazis. El món de Sylvarant s'ha de regenerar degut a qué el manà necessari per a la vida està escassejant. La Colette ha d'obrir els segells que l'han de portar a convertir-se en àngel, l'únic ésser capaç de regenerar el món. Els acompanyaran els seus amics Raine i Genis Sage, i Kratos un mercenari misteriós contractat per l'àvia de la Colette. En la seva missió es veuran involucrats en la lluita de dos mons per a aconseguir la supervivència. I la insistència d'un noi semielf per reviure la seva germana morta pels humans.

Jocs Menors[modifica | modifica el codi]

Són aquells que són més aviat un crossover on es barregen personatges dels jocs majors.