Discussió:Albert Bover

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola: Soc l’Albert Bover i m’agradaria actualitzar la meva biografía i afegir foto. Aqui teniu mes dades meves actuals. Dins de poc tindre pàgina de web novè però mantindré el mateix domini albertbover.com

Albert Bover ha tocat amb Jorge Rossy, Al Foster, Art Farmer, Harold Land, Kenny Wheeler, Mark Turner, Seamus Blake, Eddie Henderson, Rick Margitza, Sonny Fortune, Jesse Davis, Marc Johnson, Jeff Ballard, Guy Lafitte, Ed Thigpen, Oliver Jackson, Kenny Wheeler, Ralph Moore, Roy Hargrove, Idris Muhammad, Eddie Marshall, Julian Arguelles, Bruce Barth, Colin Stranahan, RJ Miller, Susana Santos, Anders Bergcrantz, Sylwester Ostrowski, Camille Thurman, Freddie Hendrix, Jakub Mizeracki, Joris Teepe, Owen Hart Jr, Pietro Tonolo, Peter King, Robert Gatto, Jean Toussaint, Martin Andersen, Joakim Milder i Scott Hamilton; i amb músics nacionals com Perico Sambeat, Jorge Pardo, Chano Domínguez, Javier Colina, Javier Vercher, Albert Sanz, Fèlix Rossy, Andrew Baker, Carme Canela, Laura Simó, Raynald Colom, Juanma Barroso, Toni Vaquer i Voodoo Children, la Big Band del Liceu i Guillermo McGill. Ha col·laborat en projectes amb músics de flamenc com Miguel Poveda i Chicuelo i de música andalusina com Dris el Maloumi. Ha participat a gairebé tots els festivals de Jazz del país i ha actuat per Europa, Estats Units, Sud-amèrica, Marroc i Japó.

Toca actualment a trio amb Massa Kamaguchi al contrabaix i amb David Xirgu a la bateria.  També té un duo amb Horacio Fumero i un altre amb Marco Mezquida.  I també toca amb el  grup de flamenc jazz ‘Oleandole’.
Ha gravat com a líder en formació de trio "Live in Bilbao", "Esmuc blues", "Live in Jamboree", amb Jorge Rossy, Massa Kamaguchi i Chris Higgins, a duo amb Horacio Fumero i amb Marco Mezquida, ia només piano "Old  bottle, new wine" i com sideman també.
Resident ara a París, on ha tocat a clubs de París i Montreuil amb Gaël Horellou, Antoine Paganotti, David Prez, Viktor Nyberg, Philippe Soirat, Olivier Robin, Yoni Zelnik, Nicolas Rageau, Moïra Batz, François Ricard, Bruno Rousselet, Dominic Lemerle, Duylinh Nguyen, Alex Terrier, Fabrizio Nicolas, Lionel Boccara, Cristina Vilallonga, Jean-Charles Richard i Pierre Marcus.
Albert Bover va començar a estudiar piano clàssic, i als 16 anys jazz a l'Aula de música Moderna a Barcelona ia New York amb Fred Hersch, Kenny Barron, Barry Harris, Sal Mosca i Jackie Byard.
Més recentment va ampliar els seus estudis de clàssic amb Sophia Rosoff i de jazz amb Fred Hersch i Ethan Iverson a Nova York.
És professor de piano de l'Àrea de Jazz de l'Escola Superior de Música de la Universitat de Catalunya (ESMUC).  Compositor i intèrpret a la banda sonora de les pel·lícules "Tren d'ombres" i “D'una illa” de José Luís Guerín.
Actua breument en el paper de pianista i acordionista jueu al ghetto de Varsòvia a la pel·lícula de Rodrigo Cortés, 'L'amor al seu lloc'.
Albert Bover és "Artista Steinway.

Albert Bover[modifica]

Hi ha una errata, posa Albert Jover AlbertBover (disc.) 17:01, 9 nov 2022 (CET)[respon]

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 08:45, 10 nov 2022 (CET)[respon]

Enllaços caducats[modifica]

Hola:

Els enllaços 1 i 2 no van enlloc i el text enllaçat al CCCB està molt antiquat i Amb molts noms anglesos mal escrits. AlbertBover (disc.) 07:44, 10 nov 2022 (CET)[respon]

Fet Fet! He posat l'arxiu de la referència número 1 (la 2 ja el tenia). Si voleu corregir o actualitzar la web del CCCB, posau-vos en contacte amb ells, per favor. Pau Cabot · Discussió 08:52, 10 nov 2022 (CET)[respon]