Discussió:Blog

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

I això no ho dic jo. La qüestió bloc/blog ha tingut molt de ressò arran d'un article del filòleg Gabriel Bibiloni que ha fet que molta gent s'hagi decidit per la forma no normativa blog.

Llavors és fàcil, afegeix un text basant-te en les arguments del Bibiloni, i als enllaços externs podràs afegir també un enllaç cap a eixe text.
Si vols pots comprovar a discussió:bloc com he sigut un defensor del mot blog, però ho he hagut d'acceptar. –Pasqual · bústia 13:44, 23 oct 2006 (UTC)

No veig que acceptar una decisió (totalment fora de tota lògica) de l'IEC vulgui dir no donar una explicació del perquè de l'existència d'una entrada amb blog. Justament, fer un simple redireccionament pot donar a entendre que blog està perfectament acceptat com a sinònim de bloc. Si blog no existeix per a la norma, doncs fora l'entrada. És que de debò que no us entenc.
I la veritat, no veig per què hem de fer el joc a una institució que cada cop sembla més obstinada a imposar el friko-català o català faltat de tota lògica i bon gust.

Els teus comentaris em fan pensar que ets un simple anglòfil que damunt es nega a entendre les normes de la Viquipèdia. Ja se t'ha dit que no es poden afegir als articles contigut d'opinions personals, que es creen redireccions per evitar la duplicació d'articles.
Sàpies que els teus canvis, sigues anònim o registrat, són visibles als canvis recents i que molta gent està pendent, per la teua iniciativa, dels canvis que es fan tant ací com a bloc, chat i xat. –Pasqual · bústia 21:05, 23 oct 2006 (UTC)
Jo no insistiré més, t'ho he dit ben clar, ara hauràs d'assimilar l'informació i acceptar les normes d'aquesta comunitat si vols fer hi alguna cosa més que polemitzar. –Pasqual · bústia 21:15, 23 oct 2006 (UTC)

D'anglòfil no res, simplement lògic. I la veritat, em sembla perfecte que hi hagi gent pendent. No sé què vols dir amb això. I t'ho torno a demanar: si blog no existèix, què collons (amb perdó) fa una entrada amb blog?

Per què tornes a preguntar una vegada i altra el mateix si no fas l'esforç de llegir cap resposta? Saps com es diu la gent tant lògica que es pot permetre de passar per sobre de la comunitat i la democràcia imposant el seu criteri? Totalitària. 81.34.237.37 21:34, 23 oct 2006 (UTC)
És encantador llegir que la solució a tot és crear una pàgina amb una falta d'ortografia que evidentment serà un article a tots els efectes i així ho comptarà el comptador. És tan, tan... lògic? 81.34.237.37 21:37, 23 oct 2006 (UTC)
de quina falta d'ortografia parles?


sobre allò que deies d'articles duplicats, el meu article no és un duplicat sinó una explicació del fet particular de blog enfront de bloc. Sobre allò d'anglòfil... noi, simplement pensa si una C final és més catalana que una G final. Resposta: no. el català té Cs finals i Gs finals, les quals es pronuncien [k]. Que sigui C o G és una qüestió etimològica que té rellevença en la pronúncia de les paraules derivades. Ex: blogaire. És important ser fidel a l'etimologia per tal de no "cagar-la" com han fet els de l'IEC. No sóc més que un catalanòfil, que mira que no es facin "parides" amb el català.

No tinc cap coneixement especial de linguistica ni d'informatica, pero hi ha 2 coses que estan clares:

  1. La viquipedia no te per objectiu fer recerca "original" en l'ambit cienfitic o linguistic, per ex., establir quin hauria de ser el terme correcte en catala. L'unic que podem fer en aquest cas es seguir l'autoritat normativa.
  2. Si hi ha un debat en la comunitat linguistica sobre si ha de ser "bloc" o "blog", podria ser que fos prou rellevant per mencionar-ho (p.ex., l'article com esta ara menciona varies de les paraules utilitzades o proposades), pero sempre es fa un article per concepte, no un per cada una de les paraules que es puguin utilitzar per referir-s'hi.

Xevi 22:03, 23 oct 2006 (UTC)

Molt bé, si a mi no em fa res posar-ho a l'article de bloc però com que m'ho van esborrar, ho vaig posar a blog ja que vaig veure que l'article estava buit.
Estaria bé mencionar la disputa que existeix sobre blog/bloc. L'IEC no cal esperar que rectifiqui; ja s'ha intentat. I no jo, sinó molta gent, entre els quals cal destacar un filòleg "famós" i amb bon criteri que és en Gabriel Bibiloni.


No t'hi escarrarris, Xevi, ja ho sap. Va a pinyó fix. Un filòleg amb un bloc a internet no és una disputa. A més, una explicació llarga sobre l'etimologia del mot, amb debats i tot si és precís, hauria de ser a l'article bloc del Viccionari. Allà es defineixen les paraules a diferència de la Viquipèdia on es defineixen els conceptes. 81.34.237.37 23:12, 23 oct 2006 (UTC)