Discussió:Colla Jove Xiquets de Tarragona

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els horaris d'assaig no són informació enciclopèdica, sinó més aviat pròpia de la web de la colla, i en cas que haguessin d'estar a l'article el seu lloc no és destacat a la introducció.--Pere prlpz (discussió) 12:32, 12 set 2008 (CEST)[respon]

Les Santes[modifica]

La diada de Les Santes de Mataró és el 26 de juliol, no de juny.

Amés d'aixó, pot ser estaria bé comentar l'intent de 4de9f a Sant Magí de 2008 i la reacció posterior. Crec que va ser un moment molt important per la establir la línia que ara porta la colla.

Error[modifica]

Hi ha un problema: El nom del cap de colla i del president que hi ha a la web de la colla[1] no és el mateix que el que diu l'article en sí. Quin és realment? Quina font hi ha que ho digui? Suposo el proble deu ser d'ells, que no tenen actualitzat el web. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 02:38, 28 juny 2011 (CEST)[respon]

  1. «Equip tècnic i junta directiva actuals». Colla Jove Xiquets de Tarragona. [Consulta: 28 juny 2011].

--Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 02:38, 28 juny 2011 (CEST)[respon]

Contingut plagiat[modifica]

Pràcticament tota la secció d'història apareix al web oficial de la colla http://www.collajove.cat/historia-de-la-colla/ que té un avís legal que fa incompatible la utilització del seu contingut a la Viquipèdia. Aquest problema ja el va avisar el Pere Prlpz fa cinc anys i és important resoldre de manera que després d'esperar uns dies esborraré tot el contingut problemàtic. --SMP​ (+ disc. xat) 23:22, 28 ago 2013 (CEST)[respon]

Informació completa[modifica]

He acabat de fer la pàgina, afegint-hi la història restant, els caps de colla i els presidents. He revisat l'avís legal i dóna permís per usar la informació en una pàgina sense ànim de lucre. http://www.collajove.cat/avis-legal/ Concretament: "La Colla Jove Xiquets de Tarragona autoritza expressament a qualsevol entitat sense ànim de lucre a reproduir, sense modificacions de cap mena, textos de www.collajove.cat , citant sempre l’origen i l’autoria, sempre que no donin lloc a usos equívocs, explotacions comercials, o finalitats que no vagin relacionades amb la promoció dels valors de l’associacionisme, el voluntariat, el civisme i la solidaritat. Els textos de www.collajove.cat poden ser puntualment reproduïts en publicacions o altres suports comunicatius. La reproducció reiterada de continguts de www.collajove.cat ha de venir regulada per un acord de col·laboració entre les parts." Salutacions cordials.el comentari anterior sense signar és fet per Joanrovira24 (disc.contr.)

@Joanrovira24: Copiant aquests continguts a la Viquipèdia els has vas publicar d'acord amb la llicència de la Viquipèdia que permet que qualsevol en faci qualsevol ús, fins i tot comercial, amb molt poques restriccions, de manera que estaves saltant-te el permís que tu mateix cites.
De tota manera, ara no s'assembla l'article i la pàgina de la colla. No sé si és que s'ha resolt aquí o és que la pàgina va canviar.--Pere prlpz (disc.) 22:16, 19 set 2018 (CEST)[respon]

Eliminació de referències[modifica]

Algunes referències són millors que d'altres, i algunes justifiquen la notabilitat i d'altres no. Si una referència realment no és prou bona pot ser que se n'hagi de demanar una altra, però ha de ser molt dolenta una referència per que eliminar-la i no deixar-n'hi cap sigui una millora per l'article. A més, per treure-les sense ni discussió ha de ser molt evident que s'han de treure (com per eliminar qualsevol altra cosa sense discussió).

Avui se n'han tret unes quantes amb el resum d'edició "eliminant referències a fonts pròpies i no fiables". És debatible si al costat d'aquestes fonts s'hi havia de posar un {{CN}} (o potser alguna variant més específica, com fan a enwiki), però el que em sembla clar és que no s'havien de treure sense com a mínim substituir-les per una altra. Les referències que he vist són:

  • Referències a l'apartat d'història del web de la colla: les fonts pròpies sempre les hem acceptat per referenciar fets poc controvertits. Amb més referències millor, però millor aquestes referències que cap.
  • La referència a riberaexpress és un diari digital comarcal. Millor si hagués estat el Levante, però no veig justificat el treure-la.

Proposo recuperar totes aquestes referències.--Pere prlpz (disc.) 22:39, 19 set 2018 (CEST)[respon]

És cert que les fonts pròpies es poden usar, però en circumstàncies molt limitades tal com resa VP:FF. Pots verificar una dada concreta, o dues, però no pots bastir una història de l'entitat basant-te en fonts pròpies i en d'altres paràgrafs sense cap referència. Recuperar aquestes referències seria donar carta de naturalesa a un treball inèdit i això no ho hauríem de fer.
Respecte de la font que he eliminat per no ser fiable, és un diari digital, sí, però no hi veig cap indici de font fiable (amb una reputació de revisar la informació i la precisió). No tenim el seu article aquí per verificar això, però si tens més informació que ens pugui confirmar que aquesta és una font fiable, l'hauries d'aportar. Jo no la tenc. Pau Cabot · Discussió 07:19, 20 set 2018 (CEST)[respon]
Sobre fonts pròpies Viquipèdia:Verificabilitat#Fonts_pròpies no diu que s'hagin d'eliminar. De fet, parla més de fonts autopublicades que del que serien fonts pròpies en aquest sentit.
I més important, Viquipèdia:Verificabilitat#Fonts_dubtoses diu que "Com a regla general, cal eliminar qualsevol informació que tingui una font dubtosa com a única referència i, en cas que sigui massa important per fer-ho, cal atribuir-la clarament al seu autor (per exemple: «segons la revista Groga…»". El que no diu és que davant d'una referència dubtosa traguem la referència deixant la informació. El que hauríem de discutir és què treure i què deixar a la llum de les referències existents.
Sobre aquesta revista digital no en tinc cap informació, com no en tinc cap sobre gairebé cap dels llibres, diaris, enciclopèdies i webs que es publiquen. Aleshores, no tinc cap motiu per pensar que és menys fiable que un altre mitjà local, i menys per una informació tan poc controvertida com aquesta.
I sobre la preocupació, que entenc, per donar carta de naturalesa a una possible investigació original, només cal demanar més referències sense treure les que hi ha. Si queda poc clar el que es demana, sempre podem fer com altres viquipèdies que tenen una col·lecció de plantilles més específiques per demanar citacions (la referència no referencia el que s'afirma, la referència és insuficient, la referència és poc fiable, etc.). De fet, jo crec que la situació ideal seria que bona part de la història estigués referenciada en fonts independents variades i a més al web de la colla, perquè si d'altres fonts poden ser més independents, en casos així les pròpies solen ser una millor panoràmica.
I per acabar, tots aquests esborrats poden ser discutibles, però crec que no s'haurien de fer sense discutir. Proposo recuperar les referències mentre discutim si les tornem a eliminar i si eliminem la informació que referencien.--Pere prlpz (disc.) 11:22, 20 set 2018 (CEST)[respon]
No estic gens d'acord que la normativa no permeti eliminar contingut inèdit només referenciat en fonts pròpies. A VP:NOTI diu, precisament, que el que es fa en aquest article no s'ha de fer (si no s'aporten referències que no s'han aportat en 12 anys, és clar). Tampoc no estic gens d'acord en què no pogués fer aquesta acció (Viquipèdia:llanceu-vos-hi!). En tot cas, una vegada feta i, si es veu que hi ha controvèrsia, en podem xerrar.
Esborrar informació sense discutir és tan legítim com posar informació sense discutir. En la majoria dels casos, no hi haurà inconvenient. I en els casos en què hi hagi controvèrsia, es discuteix com estam fent aquí i ja està.
Sobre les fonts fiables, et remet a VP:FF. Si, per tu, qualsevol mitjà de comunicació del qual no coneguem res és una font fiable per defecte i donam la seva fiabilitat per descomptada, jo aplic el principi de precaució.
Més que recuperar les referències a les fonts pròpies, que veig que és el que sembla que més et preocupa, hauríem d'intentar escriure la història d'aquesta entitat en base a fonts fiables (i per tant externes). Recuperar els enllaços a la pròpia web no sé en què ajudaria a fer un millor article. Però vaja, en tot cas, encara estam a una enciclopèdia lliure ... Pau Cabot · Discussió 20:59, 20 set 2018 (CEST)[respon]
Viquipèdia:llanceu-vos-hi vol dir que podem fer sense preguntar qualsevol cosa que podem esperar raonablement que tingui consens. Gairebé sempre podem esperar que afegir informació no serà polèmic, però per treure informació que ha posat algú de bona fe el consens no és evident. De fet, com a mínim el que l'ha posat no hi deu estar d'acord. Aleshores, no és el mateix posar que treure informació, i aquí val la pena aplicar el principi de precaució i proposar-ho abans.
I sobre les fonts que no coneixem, jo no conec la immensa majoria de mitjans de comunicació, ni de llibres, revistes, editorials ni universitat. Si el criteri per acceptar una font fiable és que jo (o tu) en coneguem la bona fama, no en podríem fer servir cap. De fet, del que sí que tinc experiència és que les webs de les colles castelleres són prou acurades pel que fa als fets (les opinions poden tendir a ser complaents, però això ja s'espera). Aleshores, quan els fets no són polèmics, el que fem és assumir que els mitjans de comunicació són fonts fiables fins que hi hagi indicis en sentit contrari.--Pere prlpz (disc.) 00:22, 22 set 2018 (CEST)[respon]
En això de que llevar informació és més greu que afegir-ne, veig que no ens posarem d'acord. Aquí tothom pot anar fent treballs inèdits o d'autobombo sense dir res a la discussió però per enciclopeditzar-ho, hem de demanar permís? Em sembla molt poc simètric...
I sobre les fonts fiables, jo tampoc no les conec totes, però una obra en paper amb ISBN té més probabilitats de ser una font fiable (per publicada) que una pàgina web. Avui en dia, qualsevol pot publicar qualsevol cosa a internet amb uns pocs clics. Per tant, no tot és el mateix. No té el mateix principi de presumpció de fiabilitat una enciclopèdia de paper que un digital local. Pau Cabot · Discussió 16:37, 24 set 2018 (CEST)[respon]

Eliminació edició[modifica]

Hola Pau, en q et basses per eliminar la menció i el link del video dels 25 anys de la colla q vaig dirigir jo i on es palpa el naixement el perque de la colla i cap on anava.? J Estopà. Casteller de la Jove 2A02:2E02:9A90:4C00:18BA:93E9:F88D:68F2 (discussió) 16:20, 7 feb 2023 (CET)[respon]

Bon dia. Feis una ullada a Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Gràcies per la vostra comprensió. Pau Cabot · Discussió 16:26, 7 feb 2023 (CET)[respon]
Addicionalment, també podríeu consultar Viquipèdia:Llibre d'estil, Viquipèdia:Enllaços externs, Viquipèdia:Punt de vista neutral i Viquipèdia:Citau les fonts. Pau Cabot · Discussió 16:27, 7 feb 2023 (CET)[respon]

No veig cap conflicte de interesos enlloc.Jo no hi entro. Com he dit i tothom sap de la colla son 52 castellers que narren en primera persona , *ells* "els castellers de la Jove", la història dels seus primers 25 anys. Jordien (disc.) 18:16, 7 feb 2023 (CET)[respon]

I tot ha sigut i es de forma altruista, com arxiu històric i per la Colla. Jordien (disc.) 18:20, 7 feb 2023 (CET)[respon]

Home, que tu siguis el director del documental que insereix l'enllaç al teu propi vídeo (incomplint unes quantes normes més pel camí), no ho veus un conflicte d'interessos? Addicionalment, pensa que el CI no té perquè obligatòriament ànim de lucre. Pau Cabot · Discussió 18:43, 7 feb 2023 (CET)[respon]

Pau, fes el que et sembli. Convenient. Sols pretenia enriquir amb aquesta font la història de la Jove, i com t'he dit, sempre a sigut altruista des de fer-ho a pensar en penjar-lo ara, com a testimoni de com va arrancar la Jove. Jo sense anim de lucre mai, només faltaria, per la colla ho vaig fer. Tu mateix Pau, una abraçada. Jordien (disc.) 18:51, 7 feb 2023 (CET)[respon]

imatge camisa[modifica]

Bon dia, @Paucabot. Edites la imatge del color de la camisa per falta de qualitat, però és una imatge de vectors (no perd qualitat) en estil pixelat expressament. Estic d'acord que 100px potser és massa gran, però 30px em sembla exageradament petit. GabuGabu (disc.) 18:43, 18 oct 2023 (CEST)[respon]

El que era exageradament gros i molt disruptiu era a 100px. A 30 px, que tu consideres exageradament petit, ja es triplica l'altura de la fila!
Perquè et facis una idea: les icones que posam al peu (que pots veure en aquest mateix article) i que es troben a {{Identifiers}} tenen una mida d'uns 20 px d'amplada (i són més o manco quadrades).
El pixelat, si està fet expressament, no ho sembla. A mi m'havia semblat una imatge de poca qualitat.
No sé si tothom duu els calçons blancs, però per fer una cosa més funcional (i quadrada), podríem posar només la camisa o fins i tot usar l'estàndard, com es fa a Futbol Club Barcelona. Veges com s'indica a Wikidata: d:Q3091261#P465. Pau Cabot · Discussió 18:54, 18 oct 2023 (CEST)[respon]
D'acord amb en Paucabot sobre la mida de la imatge però s'hauria d'aplicar a totes les colles. Per veure el color de la camisa amb 30px n'hi ha prou i de sobres, i la imatge pixelada queda molt millor petita.--Pere prlpz (disc.) 19:05, 18 oct 2023 (CEST)[respon]
Si el problema és la mida de les files, ho entenc completament. Potser podem buscar un compromís, com alguns equips de futbol que tenen les equipacions a la taula (Unió Esportiva Llagostera). A mi no m'acaba d'agradar tan petita, però són gustos personals. GabuGabu (disc.) 21:18, 19 oct 2023 (CEST)[respon]