Discussió:Invasió turca de Rojava

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Creieu que seria pertinent posar un baner com a les pàgines angleses que en conflictes que encara estan tenint lloc posen un banner indicant que el conflicte es troba en desenvolupament i que la informació de l'article es pot trobar desfasada o canviada? --Llapis (disc.) 17:22, 28 octubre 2019 (CEST)

Canvi de nom[modifica]

Certament vaig canviar el nom de l'article sense discussió abans. Tal i com hem comentat aquí, inicio discussió. El context és el següent: Turquia envaeix el nord de Síria en, de moment, tres operacions diferents amb tres noms cada una d'elles:

En el cas d'aquesta, anomenada pels turcs i traduïda com Operació Font de Pau, és l'operació d'invasió de les ciutats de Tel Abyad y Ras al-Ayn, o la regió nord Síria. El nom actual és massa genèric i no el consideraria correcte. Vaig crear l'article Ocupació turca al nord de Síria que agruparia les tres operacions i futures. Ara mateix em vindria al cap "Invasió del nord de Síria", però tampoc està molt clar que podem considerar nord i Invasió del Cantó de Kobane... no van aconseguir tot el cantó, per tant no seria del tot correcte tampoc.

Gràcies Lucas.espanol per obrir el debat. La meva postura (i vot) sobre noms d'accions militars com són els tres casos és que el títol també ha de ser lo més neutral possible. Per aquest motiu, en un principi estic en contra de qualsevol canvi que comporti un biaix a un punt de vista (en aquest cas, la de l'estat de Turquia).
Aquest article és el més evident dels tres d'aquest biaix. No es pot considerar una "pacificació" una invasió d'un estat al territori d'un altre i, en cas de fer-se el canvi, s'establiria un precedent pervers. Tampoc estic del tot d'acord amb l'ús de Rojava al títol ja que també comporta un biaix cap a una entitat política no reconeguda per totes les parts implicades. Per tant, proposaria que el canvi sigui coordinat amb Operació Escut de l'Eufrates ja que són fets molt similars però en diferents temps. Per tant, seguint el criteri de la majoria d'altres viquipèdies i amb ànim d'uniformitzar amb Operació Escut de l'Eufrates, proposaria el canvi a Ofensiva militar turca al nord-est de Síria del 2019 (o quelcom similar, però que fos igual que l'altre article amb mínimes variacions com l'any)
--KajenCAT (disc.) 23:35, 4 gen 2021 (CET)[respon]