Vés al contingut

Talla de diamants

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Diverses formes de diamants polits
Proporcions del diamant per un tall de brillant rodó

La talla de diamants és una operació per a convertir un diamant en brut en un diamant d'ornament. El diamant és el material primitiu més dur conegut a la naturalesa. Avui dia s'utilitzen molts productes abrasius, però manufacturats per l'home que poden arribar a ser més durs que els materials d'origen mineral.[1] La llana d'acer n'és un exemple. Gràcies als avenços tecnològics realitzats durant el segle xx, ara es poden obtenir, a un cost raonable, aquests abrasius artificials més durs que el diamant. Els més importants són el carbur de silici (també conegut sota la marca carborùndum), els diamants sintètics i els diamants sintètics d'alúmina (òxid d'alumini).

Procediment

[modifica]

Abans de tot cal examinar com es realitzarà la feina de talla del diamant i marcar les línies per on es tallarà la pedra en brut des del primer moment. Cal mantenir en primer lloc una consideració primordial: Es tracta de conservar la forma pura d'octàedre del cristall a partir de la talla d'una forma irregular. Al rebaixar el diamant en una operació estàndard es redueix sovint la grandària a menys de la meitat del material original.

Vegeu també

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. Karl Hans Moltrecht. Machine Shop Practice. Industrial Press Inc., 1981, p. 177–. ISBN 978-0-8311-1126-7 [Consulta: 7 febrer 2013]. 

Enllaços externs

[modifica]