Tanca de contenció

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Un barril taronja indica que els cossos d'amortiment requereixen ser reparats després d'haver complert amb el seu objectiu. Els objectes més suaus del guarda-rail van ser destrossats abans que l'impacte arribés a la barrera de concret.

Una tanca o barrera de contenció pot ser present a prop de la trajectòria d'un objecte en moviment, on particularment existeix la probabilitat que hi pugui haver una col·lisió amb un dany relativament significant donat la seva massa i velocitat amb relació al seu contorn.

Tanca de contenció (tipus barrera Jersey) de 42 cm d'alçada per a desviar automòbils i semi-remolcs.

Ja que en la pràctica, hi ha diferents formes d'absorbir un cop, ja sigui mitjançant dissenys intencionals o emprant objectes de la natura, les propietats dels materials involucrats en el xoc són de gran importància en referència a l'esdeveniment, i com a conseqüència, als resultats.

Vehicles en moviment[modifica]

Una tanca o barrera s'arriba a albirar com a part del perímetre d'una pista en molts esdeveniments de les carreres competitives, especialment localitzades en corbes pronunciades. Com les barreres de contenció emprades en automobilisme i en altres esports motoritzats, que també són utilitzades en la prevenció viària.

Hi ha diferents tipus de barreres de contenció, unes són permanents o semipermanents i que s'han fet amb fusta i acer (o altres materials), i hi ha les proteccions que són modulars o constituïdes de diversos segments independents, com són: els barrils plàstics buits o plens d'aigua i també a vegades, plens de sorra.

Vegeu també[modifica]


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tanca de contenció