Taula per la Democràcia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTaula per la Democràcia
Dades
Tipusorganització paraigua Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaPacte Nacional pel Referèndum Modifica el valor a Wikidata
Creació27 setembre 2017, Museu d'Història de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Part deprocés independentista català Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtaulaperlademocracia.org Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Taula per la Democràcia és una entitat catalana creada el 27 de setembre de 2017 per agrupar organitzacions socials, sindicals i patronals de la societat civil amb l'objectiu de vertebrar una resposta unitària en la defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, la democràcia i el dret a decidir del poble català.[1] La plataforma es considera com l'hereva del Pacte Nacional pel Referèndum.[2]

Entitats membres[modifica]

Les entitats membres s'integraren en el projecte a diferents ritmes, discernint així entre promotors, impulsors i adherits.[3][4]

Adherits[modifica]

Juntament amb les 11 promotores i les 31 impulsores, uns 48 col·lectius s'adheriren a la plataforma, per conformar un total de 90 entitats membres, tant de l'àmbit econòmic i social com polític i cultural.[2]

Manifest fundacional[modifica]

Les entitats socials, sindicals i patronals reunides al Museu d'Història de Catalunya de Barcelona manifestaren:[1][4]

  1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
  2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s'estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l'Estat.
  3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d'una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.
  4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.
  5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.
  6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]