Team Rocket

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Team Rocket és una de les organitzacions criminals del món fictici Pokémon, que s'ocupa entre d'altres de robar Pokémon i estafar els seus entrenadors.

El líder de l'organització és Giovanni, una caricatura d'un cap de la màfia moderna. Té el control sobre tots els membres de Team Rocket, però gairebé no entra en acció ell mateix. El seu Pokémon favorit és Persian, l'evolució de Meowth. Aquest Persian fa Meowth molt gelós.

Normalment, el terme «Team Rocket» s'utilitza sobretot per designar un trio, que consisteix en Jessie, James i el Pokémon Meowth. De vegades també apareixen altres membres de Team Rocket, com ara Cassidy i Butch. Tot i que són companys, Jessie i James els veuen com a rivals. Volen fer-ho tot per guanyar el respecte del seu líder Giovanni (sovint de manera malvada), però Cassidy i Butch ho aconsegueixen molt més sovint.

A la sèrie de televisió, el Team Rocket apareix a cada episodi tret del primer. Un episodi típic consisteix en l'execució d'un dels seus malvats plans, que són frustrats per l'heroi Ash Ketchum.

Els noms de Jessie i James vénen de Jesse James, un bandoler infame del Far West.