Teatro de Marionetas la Estrella

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTeatro de Marionetas la Estrella
Dades
Tipusgrup de teatre
Història
Creació1995
FundadorGaby Fariza i Maite Miralles

Lloc webhttps://teatrolaestrella.com

La companyia Teatro de Marionetas la Estrella[1] va nàixer a Madrid el 1978[2] formada per Gabriel Fariza (actor, director, titellaire i guionista) i Maite Miralles[3] (pintora, dissenyadora, titellaire i guionista).

El 1995 es van instal·lar a València on tots dos van fusionar els seus coneixements i influències: el concepte escènic i l'actuació de Gabriel Fariza, format al teatre independent de Madrid, i la visió estètica i pràctica artística de mesclant la filosofia del teatre independent amb les arts plàstiques de Maite Miralles.

Després de diversos anys participant en festivals nacionals i internacionals, es van instal·lar definitivament a València, on van obrir la seua pròpia Sala de Teatre en el Cabanyal.[4] Avui compta amb un total de dues sales a València.

Mesclant la filosofia del teatre independent amb les arts plàstiques[5] la companyia ha realitzat gires per Espanya, Bèlgica, Portugal, Itàlia, Guinea Equatorial i Amèrica Llatina.

Referències[modifica]

  1. «TEATRO LA ESTRELLA: Payasos, Títeres, Arte y Vida» (en castellà), 24-10-2018. [Consulta: 26 abril 2021].
  2. Press, Europa. «Zaragoza.- El Teatro de Marionetas La Estrella lleva a la Sala Arbolé una nueva versión de 'La bella durmiente'», 13-03-2008. [Consulta: 13 maig 2021].
  3. S.L, EDICIONES PLAZA. «ENTREVISTA | Maite Miralles celebra 25 años de La Estrella: “Somos un caso atípico, por eso hemos resistido”» (en castellà). [Consulta: 10 maig 2021].
  4. S.L, EDICIONES PLAZA. «El teatro de marionetas La Estrella cumple 25 años» (en castellà). [Consulta: 26 abril 2021].
  5. Bolorino, Jose. «Premio Galicreques 2020 | Festival Internacional de Títeres Galicreques» (en espanyol europeu). [Consulta: 10 maig 2021].

Enllaços externs[modifica]