Tecnologies d'intel·ligència

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Les tecnologies d'intel·ligència són els mots que Eva Patricia Gil usa per fer referència a les Tecnologies de la informació i la comunicació a causa de l'impacte que han tingut en els àmbits social, cultural, econòmic i polític. Així doncs, ella usa aquesta denominació per tal de descriure les tecnologies que provoquen salts qualitatius en les formes culturals de la societat on apareixen les persones i el seu pensament, modificant les maneres d'entendre i construir la societat.

Eva Patricia Gil considera que han estat tecnologies de la intel·ligència invents com ara l'escriptura o la impremta, canvis que han possibilitat noves formes de pensament, comunicació i interacció socials.[1]

Història[modifica]

La invenció de l'ordinador, als anys 60, va suposar que la major part de la població d'Occident canviés els usos, els costums i la manera de viure i d'entendre la nostra quotidianitat.

ARPANET, la primera xarxa d'ordinadors, va ser creada a l'any 1969 i el 1973 es va començar a utilitzar el protocol que va fer que diverses xarxes d'ordinadors es poguessin connectar entre si, la qual cosa va conduir a “la xarxa de xarxes”. A partir d'aquí, l'invent de programari que permetia compartir arxius i transmetre missatges va aparèixer a finals dels anys setanta, però va ser als anys noranta quan l'ús d'Internet es va generalitzar en la societat occidental, amb l'aparició de la World Wide Web.

Referències[modifica]