Club Patín Gijón Solimar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Telecable HC)
Infotaula d'organitzacióClub Patín Gijón Solimar
lang=ca
Equip del Biesca Gijón HC (2012) Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusclub esportiu Modifica el valor a Wikidata
Creació1995
Activitat
Esporthoquei sobre patins Modifica el valor a Wikidata
LligaLliga espanyola d'hoquei sobre patins femenina Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubPabellón Deportivo Mata JoveGijón . 280  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
PresidènciaEspanya Juan Ramón Naves
Entrenador principalEspanya Dani Sierra
Equipament esportiu
PatrocinadorTelecable (2018–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc websolimarhockeyclub.es Modifica el valor a Wikidata
Facebook: solimarhockeyclub Twitter (X): gijonhc Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Club Patín Gijón Solimar (abreviat com CP Gijón Solimar), conegut anteriorment per motius de patrocini com Biesca Gijón HC, Hostelcur Gijón HC i des de l'agost de 2018 com Telecable Hockey Club, és un club esportiu d'hoquei sobre patins amb seu a Gijón, Astúries. Fou fundat l'any 1995 i té equips sènior masculí i femení, juvenil, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí, això no obstant, l'equip més destacat és el sènior femení.

Equip femení[modifica]

L'equip femení del Gijón HC començà a destacar a partir de la temporada 2002/03 quan s'imposà a la Lliga Astur-gallega d'hoquei patins femení, reeditant el títol la següent temporada, fet que els hi reportà el patrocini de l'empresa asturiana Biesca, amb el que el club passà a anomenar-se oficialment «Biesca Gijón Hockey Club», denominació que perdurà des de 2004 fins a 2013. El primer gran èxit a nivell nacional l'assoliren la temporada 2005/06 quedaren sub-campiones del Campionat d'Espanya d'hoquei patins femení.

La temporada 2006/07 l'equip repetí el subcampionat d'Espanya i quedaren finalistes de la Copa espanyola d'hoquei patins femenina, això no obstant, les asturianes aconseguiren alçar-se amb la primera edició de la Copa d'Europa d'hoquei patins femenina, disputada a Sant Hipòlit de Voltregà, tot derrotant el CE Arenys de Munt per 1-0 en la final.

La temporada 2007/08 l'equip caigué en semifinals del Campionat d'Espanya enfront l'Igualada HC, perdé la final de la Copa enfront del CP Voltregà, amb el qui també queden eliminades en les semifinals de la Copa d'Europa.

L'any següent, la temporada 2008/09, fou històrica per l'entitat, doncs les asturianes guanyaren novament la Copa d'Europa d'hoquei patins femenina en imposar-se al CP Voltregà a la final,[1] alhora que s'alçaren amb la Lliga espanyola d'hoquei patins femenina.[2]

L'any 2010 guanyen per tercera vegada la Copa d'Europa derrotant a la final dispitada a Gijón al CP Alcorcón Cat's Best. Posteriorment, al 2012 tornen a guanyar el màxim títol continental, en aquesta ocasió derrotant a la final al Girona HC. Precisament al 2012 guanyen la seva primera Copes espanyola, títol que reediten al 2013 i al 2016.

Les temporades 2016-17 i 2017-18 tornen a guanyar la Lliga espanyola, alhora que sumen una nova Copa d'Europa, al 2018, derrotant a la final al SL Benfica a Lisboa.[3]

Palmarès[modifica]

Referències[modifica]

  1. «El Biesca Gijón se proclama campeón de la Copa de Europa» (en castellà). RFEP.es, 09-05-2009. [Consulta: 10 maig 2009].
  2. «El Biesca se hace con la OK Liga» (en castellà). El Comercio, 19-04-2009. [Consulta: 10 maig 2009].
  3. «El Hostelcur Gijón se proclama campeón de la Copa de Europa femenina» (en castellà). [Consulta: 12 setembre 2022].

Enllaços externs[modifica]