Telescopi Isaac Newton

(S'ha redirigit des de: Telescopi d'Isaac Newton)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Telescopi Isaac Newton
Imatge
Dades
TipusTelescopi òptic, telescopi de Newton i reflector Cassegrain Modifica el valor a Wikidata
Part deIsaac Newton Group of Telescopes (en) Tradueix, Observatori Reial de Greenwich i Observatori del Roque de los Muchachos Modifica el valor a Wikidata
Construcció1967 Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
1967 – 1984construcció Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Mesura2,54 (diàmetre) m
Superfície5 m² Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLa Palma (Santa Cruz de Tenerife) Modifica el valor a Wikidata
Map
 28° 45′ 44″ N, 17° 52′ 39″ O / 28.7622°N,17.8775°O / 28.7622; -17.8775
Activitat
Gestor/operadorIsaac Newton Group of Telescopes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Longitud d'onaespectre visible i infraroig Modifica el valor a Wikidata
Distància focal8,36 m Modifica el valor a Wikidata
Cúpulaspherical dome (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Muntura de telescopiMuntura equatorial Modifica el valor a Wikidata
Lloc webing.iac.es… Modifica el valor a Wikidata

El Telescopi Isaac Newton o INT és un telescopi òptic de 2,5 m gestionat pel ING a l'Observatori del Roque de los Muchachos, La Palma, Canàries. Originalment estava situat al Castell de Herstmonceux, Sussex, a l'Observatori Real de Greenwich que tenia aquesta ubicació després d'haver-se traslladat des de Greenwich a causa de la contaminació lumínica.

Fou inaugurat en 1967 per la reina Isabel II d'Anglaterra. No obstant això, Herstmonceux té molt dolentes condicions climàtiques, pel que en 1981 el telescopi va ser traslladat a la Palma, on roman des de llavors. Actualment és usat amb la Wide Field Camera (WFC), un instrument de quatre CCD amb un camp de visió de 0,5 graus quadrats, que va ser afegit al telescopi en 1997. Altre instrument important disponible al principi era l'Espectògraf de Dispersió Intermèdia (IDS).

És un telescopi Cassegrain, amb un mirall principal de 2,54 m de diàmetre i una longitud focal de 7,5 m. El mirall pesa 4 361 kg i està situat sobre una muntura equatorial de tipus disc polar/ ganivet. En total, el telescopi pesa 90 tones. El focus principal f/3,29, quan s'usa amb la WFC permet un camp de visió de 40 minuts d'arc (uns 0,5 graus quadrats). Hi ha una segona estació focal, denominada f/15, de tipus Cassegrain, que posseïx un camp de visió de 20 minuts d'arc, i és el lloc on es muntava el IDS. La precisió del telescopi és de 5 segos d'arc, però un sistema sofisticat de autoguía, que segueix a una estrella, permet petites correccions en l'ajustament del telescopi, permetent-li tenir una precisió de guia de menys de 0,3 segons d'arc.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Telescopi Isaac Newton