Telesierra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTelesierra

Telesierra era un grup de cadenes de televisió local, anomenades Telesierra, Cub TV (en emissió), MX Local i La Movida local o Canal 47, què va emetre per a tot Espanya fins al 2005, per la detenció del seu propietari Rodrigo del Campo Cobo.

Història[modifica]

La cadena va començar a emetre el 1995, a través d'unes antenes col·locades al xalet de la família Campo. El govern va decretar que no es podia emetre d'aquesta manera i va intentar tancar-la. Uns dies després, el seu propietari va començar a emetre des d'uns estudis de l'ex-cadena TVL. Aquesta televisió emetia les 24 hores del dia, emetent continguts pornogràfics, concursos i vidència. La família Campo guanyava molts diners a través d'aquesta cadena. Però es va destapar la veritat l'any 2004.

La investigació sobre Telesierra[modifica]

El 2004, el programa "Siete días, siete noches" d'Antena 3 va decidir investigar aquesta cadena a través d'una persona que va deixar el treball en Telesierra. Aquesta persona va anar al programa a dir la veritat. I es va descobrir tot. Utilitzaven un sistema d'estafes telefòniques, aprofitant-se dels alts preus dels números 806, i sense passar cap trucada a directe. El mètode era el següent:

  • 1 - Un robot agafava les dades
  • 2 - Deixaven la persona esperant 30 minuts, què és el màxim de temps establert per la llei d'Espanya sobre les trucades 806. I després penjaven.

Per dissimular que les trucades no es passaven a directe, eren els mateixos treballadors els que passaven a directe i deien falses respostes, incoherents i absurdes. Quan s'arribava al màxim de trucades al final del programa, no es finalitzava, sinó que seguia, fins que baixaven les trucades al mínim i un de dins deia la resposta. Així la família "del Campo" obtenia grans beneficis a costa de 20 treballadors que cobraven 600 euros al mes.

La detenció de Rodrigo del Campo[modifica]

El 2005, la policia va aconseguir detenir Rodrigo i portar-lo a la presó. Campo va pagar la fiança, i va seguir emetent per Cubo TV, Movida local i MX Local.

Actualitat[modifica]

Actualment han sorgit noves televisions d'aquest tipus (call TV), algunes per satèl·lit, o per la televisió terrestre espanyola, generalment amb producció de Telemedia (Hongria).

Enllaços externs[modifica]