Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Obro un altre fil per respondre un missatge d'en Kippelboy sense embolicar amb el tema del fil d'on era. <mode iaio rondinaire on>Als meus temps que les discussions eren amb viquitext aquestes coses eren més fàcils d'arreglar.<mode iaio rondinaire off>

El missatge d'en Kippelboy:

Ei @Pere prlpz: has vist això? L'IGC ha canviat la llicència del seu web i ara és CC-BY 4.0. Potser ho podem aprofitar per millorar encara més temes de coordenades no?

La meva resposta:

Afecta poc a les coordenades, perquè fora del Regne Unit la informació no es copyrightable i els mapes de l'ICC (ara ICGC) han estat una de les fonts que més hem fet servir per agafar coordenades. Sobre això, els de l'Open Street Maps estan més contents perquè ells tenen els servidors a Anglaterra i sota la legislació britànica i ara podran copiar coordenades de l'ICC que abans no podien.

Sí que ens afecta amb les imatges dels mapes. Estaria bé buscar tots els mapes de l'ICC que han estat esborrats a Commons i recuperar-los. De fet, ara podríem carregar a Commons tots els mapes de l'ICC i també fer-los servir de base per fer qualsevol mapa que ens interessi.

El que sí que ens podria ajudar amb les coordenades és poder enllaçar els mapes de l'ICGC amb un fitxer de coordenades, com fem amb OSM i Bing. Això crec que, a més, hauria de ser interessant per ells.

Una altra possibilitat és incloure dinàmicament als articles mapes de l'ICGC, tot i que això és un tema més de polítiques nostres que de l'ICGC, que ja permet incrustar els seus mapes. No sé si el motiu de no permetre-ho canvia ara que els mapes són lliures ni si tècnicament és difícil canviar les limitacions del MediaWiki que ens impedeixen incrustar coses a la Viquipèdia. Idealment, un mapa ICC podria compartir el lloc del minimapa i el mapa OSM dels articles.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Una altra utilitat és la d'il·lustrar amb fotos aèries els articles. En alguns articles i llistes sense foto la foto aèria no tindrà interès, però en d'altres pot ser una foto molt adient.

Resposta a «Canvi de llicència de l'ICGC»