Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Llista de monuments de l'Horta Nord

13
Resum per Vriullop

Actualitzar els monuments del País Valencià amb el nou idurl.

Pacopac (discussiócontribucions)

Bon dia!

Resulta que a Llista de monuments de l'Horta Nord a la taula de contingut de dalt no apareix Rocafort, i sí que té llistats dos monuments, no sé com afegir-lo. Algú m'explica com?

D'altra banda a la columna del codi els enllaços a http://www.cult.gva.es/dgpa/binmueble_v.html o estan trencats o van a la pàgina equivocada, es poden automatitzar els canvis cal fer-ho a mà?

Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El problema de Rocafort ja està resolt.

Vriullop (discussiócontribucions)

Sobre els enllaços a les fitxes, és mal assumpte, han modificat els índexs. Per exemple, pel primer tenim idurl=6 i ara és 124. No hi ha més remei que revisar-los un a un, amb el perill de que tornin a canviar en el futur. Una alternativa seria enllaçar als pdf que conserven l'índex anterior: 6.pdf; però sembla que només existeixen pels BIC, no pels BRL. No he vist altres possibilitats per enllaçar que siguin més segures. Sembla que caldrà una revisió global. En aquesta comarca he comptat 12 BIC declarats i 57 edificis BRL quan només en tenim en total 59 i mal enllaçats. Miraré de generar llistes amb bot per a actualitzar, tot i que no serà immediat.

Vriullop (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

La idea és fusionar amb bot aquestes llistes noves amb les existents?

Potser es podria aprofitar per incorporar-hi les imatges i coordenades que són als articles i no a la llista, però també ho podem fer després.

Vriullop (discussiócontribucions)

Les noves generades estan mig en castellà. La idea és fer una actualització manual. Fusionar-les amb bot ho veig arriscat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Fusionar del tot amb bot tens raó que no, però suposo que els enllaços al web de la Generalitat (pels elements que ja són a les llistes) sí que els podem importar amb bot. Un altre possible ajut amb bot és trobar quins són els elements que falten o sobren a les llistes.

Vriullop (discussiócontribucions)

Es pot fer una actualització del paràmetre idurl. Per fer-ho queda pendent trobar el codi RI- dels BIC que en tinguin, i també generar els BIC de conjunts i jardins històrics.

Pacopac (discussiócontribucions)

@Pere prlpz @Vriullop Igual m'he precipitat... He pentinat les dues llistes de l'Horta Nord, BRL i BIC i pràcticament tots el paràmetres d'url estaven malament i els he canviat pel bons.

I els codis també fins i tot els BIC que començaven per RI- canviant-los per que apareix a la fitxa de la GVA, per exemple ací aquest 46.13.009-002, i pel que dieu més amunt no dec haver-ho fet bé...

Podeu explicar-me com va allò del "pendent trobar el codi RI- dels BIC"? Gràcies!

Vriullop (discussiócontribucions)

Pels BIC tenim dos codis, del ministeri i de la Generalitat. El criteri general és mantenir el codi d'àmbit superior, si existeix. En les llistes generades no s'ha tingut en compte i tenen tots el codi de la Generalitat. En la fitxa de l'exemple és "Anotación Mº: R-I-51-0010439". Simplement, recupera els codis RI- que hagis canviat, ja estaven comprovats.

Pacopac (discussiócontribucions)

Fet! Ja he recuperat els codis ministerials a quasi tots els BIC (de l'Horta Nord), els del Col·legi Major Sant Joan de Ribera i Torre medieval (Puçol) no els he modificat jo, i no se com trobar-los.

D'altra banda, m'adone que a l'haver canviat els codis a la web de la GVA, els enllaços dins els propis articles a la fitxa de BRL o BIC s'han trencat per exemple ací, i a Commons també per exemple ací.

S'han de fer els canvis també a mà? Amb el registre d'Autoritat de Wikidata no és podria resoldre? No estenc a penes de Wikidata i igual he dit una bestiesa.

De nou, gràcies!

Vriullop (discussiócontribucions)

No tots els BIC tenen codi del ministeri. Això passa per exemple amb les declaracions genèriques inventariades desprès de la transferència de competències. Aquest és el cas del Col·legi Major.

M'anoto com a tasca fer una llista "codi=idurl" per facilitar l'actualització, i tenir-ho preparat per si torna a canviar en el futur. A Commons serà millor eliminar el paràmetre idurl de tots els valencians, així enllaça a una consulta via toollabs. Algú té un bot disponible a Commons?

Vriullop (discussiócontribucions)

De moment he creat Plantilla:Filera BIC Val/idurl amb una llista codi=idurl. La plantilla de filera usa aquesta llista ignorant el paràmetre. Amb això es podrà actualitzar fàcilment si torna a canviar. La llista pot servir també per actualitzar altres usos mal enllaçats. Propers passos: detectar les altes i les baixes produïdes.