Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Art públic de Barcelona

4
Resum per Paucabot

Fotos d'art públic de Barcelona a Commons?

Canaan (discussiócontribucions)

Hola. Volia saber si les imatges de la web d'Art Públic de l'Ajuntament de Barcelona es poden usar a Commons. Hi ha una Nota Legal que posa: «Aquest web vol ser un instrument de difusió cultural i en aquest sentit és de lliure accés i lliure disposició en l'àmbit cultural i educatiu, salvant els drets de propietat intel·lectual i citant sempre la procedència i autoria de textos i fotografies. La utilització comercial requerirà autorització expressa de l'Ajuntament de Barcelona». Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Deixant de banda la interpretació un xic vague de la primera frase, la segona "La utilització comercial requerirà autorització expressa de l'Ajuntament de Barcelona" vol dir que no es pot publicar amb una llicència lliure que permeti que qualsevol en faci qualsevol ús comercial, i això és un dels requisits imprescindibles a Commons.

Una altra cosa és que si féssim una nova política d'exempció de material no lliure potser això hi podria entrar.

Canaan (discussiócontribucions)

Bé, gràcies.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

No sóc massa partidari de fer una nova política per incloure-ho. Especialment en aquest cas en que són obres d'art públic, que es poden anar a fotografiar de nou i amb la llibertat de panorama no hi ha problema en publicar-les. Només em plantejaria una polítitica diferenciada de Commons per obres no lliures per a obres que realment no poden ser reproduïdes lliurement i que tindran els drets vigents encara molts anys i que són rellevants (un Miró per exemple) però no val la pena perquè en aquests casos els titulars de drets no ens ho posarien fàcil.

En general fer excepcions comproment la reutilització de Viquipèdia i facilita que qui la republica (apps de mòbil, webs, publicacions) caigui fàcilment en vulnerar llicències sense saber-ho, perquè pensa que tota la Viquipèdia és llicència lliure.