Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

ArticlePlaceholder s'estrena en quatre llengües minoritàries

3
Resum per Paucabot

Això.

QuimGil (discussiócontribucions)

mw:Extension:ArticlePlaceholder s'estrena a Wikipedia Esperanto, Haitian Creole, Napolità i Odia. Aquesta extensió crea "pre-articles" allà on hi hauria enllaços vermells sempre que trobi les dades bàsiques a Wikidata. Les comunitats d'aquests idiomes "només" han de procurar que les etiquetes de Wikidata ("població", "data de naixement", etc) estiguin traduïdes.

Aquesta és una primera versió en producció, i s'esperen millores en base ala resposta d'aquestes comunitats.

Exemples:

(més informació)

QuimGil (discussiócontribucions)

El primer test ha funcionat bé i l'equip de Wikidata està convidant més projectes a provar aquesta funcionalitat. Lectors d'aquest tema: creieu que val la pena proposar-ho a Propostes?

FranSisPac (discussiócontribucions)

Personalment, tot i els possibles avantatges dels "pre-articles", sóc clarament contrari a aquesta mena "d'articles buits" que "donen l'aparença de contingut", sense cap garantia que s'acabi fent un "article de debò", especialment quan la seva mancança queda "camuflada".

Anant als casos concrets, hi aprecio un altre problema de "generació de confusió": interpreto que, com en el cas napolità, ens podria aparèixer un article, que no tenim,(*) anomenat "Julia", referit al llenguatge de programació (Q2613697), mentre tenim les desambiguacions Julia i Júlia, la primera de les quals, evidentment, no esmenta aquest significat.

Vot: no, gràcies! Cordialment,

(*) P.S.: vull dir que segurament ens apareixeria si no hi hagués l'actual desambiguació homònima, cosa que pot succeir en altres casos similars.