Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Infotaula Patrimoni Cultural

9
Resum per Amadalvarez

Determinar territori de parla catalana segons coordenades, cas que no s'informi.

Enric (discussiócontribucions)

Hi ha hagut alguna croada espanyolitzadora en aquesta infotaula? O ja és així d'origen? Vegeu, per exemple, la infotaula a l'article sobre el Balneari de Vallfogona de Riucorb.

Townie (discussiócontribucions)

No ben bé. Ara s'agafa aquest paràmetre des de Wikidata des de la propietat "Estat". Allà hi ha un usuari que s'ha dedicat a omplir aquest paràmetre per tal que surti. Amb una mica de sort això canviarà aviat, però ;) Pinguejo els experts en el tema @Amadalvarez @Joutbis @Paucabot

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Enric, En part és el que diu en @Townie, però sobre tot és que si no hi ha "pais" informat manualment, ja saltem a l'estat de WD. No és el cas aquest, però si comencem a posar crides a la infotaula sense paràmetres manuals, serà inevitable l'espanyolització.

Potser podríem pensar en una solució per "calcular" la comunitat a partir de la coordenada, tot i que sabem que dóna algun fals positiu a la Catalunya nord/Andorra i al País Valencià/Terres de l'Ebre.

Paucabot (discussiócontribucions)

Aquest article en concret posa Situació dins Espanya Catalunya. Donat que els mapes de localització aquests solen donar problemes i que sembla que els mapes dinàmics del patrimoni de la humanitat no n'han donat, perquè no feim el canvi també a {{Infotaula patrimoni cultural}}?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Paucabot Els mapes no donen problemes, perquè són els de tota la vida. El que és poc sòlid és el codi de determinació del millor mapa, especialment amb la conya del nom de la ubicació (que estic per treure-ho). Igualment de poc sòlids poden ser encara els dinàmics i lo fotut és que depenem d'uns tercers. Per exemple, encara no han arreglat que apareguin a l'APP i això si que ens generaria soroll. Deixam que acabem de polir-los (ni que sigui per jubilar-los al poc temps) i que, pel camí, també ens familiaritzem amb el codi dels dinàmics, cosa que jo no puc afirmar ara, ja que em vig limitar a copiar-traduir de wikimedia, sense entendre gaire com va.

Paucabot (discussiócontribucions)

Idò potser sí que almanco podríem llevar Situació dins XXXX, no?

Vriullop (discussiócontribucions)

En aquest exemple ja té un paràmetre "mapa_peu = Localització a Catalunya" i no li fa cas. Per altra banda, si té el paràmetre "lloc" ja és suficient i no caldrien altres de comarca o estat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Dues coses:

  • tractat el mapa_peu quan també s'informa el mapa_nom, és a dir, s'ha forçat el mapa que es vol. Quan el mapa es dedueix, el peu, també.
  • Quan no hi ha país / estat informat, calcula el territori corresponent de parla catalana segons coordenada. Si està fora, posa el estat (P17). Tot i que sóc poc amic de descripcions prolixes de la geografia política, penso que fora del nostre entorn comptar amb l'estat on pertany és una ajuda important pels no experts en geografia.

Espero que us agradi i, si hi ha falsos positius, Ja sabeu mapa_nom=nom del mapa que vulgueu.

Enric (discussiócontribucions)

Gràcies a tots pel vostre interès. I més a les portes del WLE, que comença dijous...